| 2019. december. 19. | 1 perc olvasás

Rocklegendák: Megjelent Széna új kötete

Régi álma valósul meg a neves soproni karikaturistának: Szénási Ferencnek, közismert nevén Szénának. Megjelent a Rocklegendák című kötete, a portrékhoz a népszerű lemezlovas: B. Tóth László írta a szövegeket. A kötet bemutatóját a Sopron Plazaban tartották.

Örömmel dedikálta a könyvbemutatón első kötetét a népszerű karikaturista: Szénási Ferenc, Széna. Az alkotó szereti a rockmuzsikát, ez inspirálta, hogy évekkel ezelőtt saját örömömre lerajzoljon egy-egy 60-as, 70-es 80-as évekbeli rockikont. Tavaly elhatározta: ha elkészül az ötvenedik rajz, akkor közkinccsé teszi a Rocklegendákat.


Fotó: Pölcz Klaudia

A karikaturista először azt gondolta, saját maga ír mindegyik rajzhoz történeteket, de aztán rájött: olyas valaki lenne a legméltóbb a feladatra, aki ennek a korszaknak nagy ismerője. Így kereste meg B. Tóth Lászlót, akinek nagyon tetszettek a karikatúrák, így örömmel vállalta, hogy sok-sok érdekességet oszt meg az előadókkal kapcsolatban. „Szerintem Európa szerte egyedülálló egy olyan könyv megjelenése, amely egyrészt nívós karikatúra-gyűjtemény, másrészt izgalmas, vagány történeteket oszt meg a rockmuzsika kedvelőivel” - emelte ki a bemutatón a jól ismert lemezlovas.

A Rocklegendák című kötet karikatúráiból kiállítás is nyílt a Sopron Plazaban.

Borítókép forrása: Pölcz Klaudia

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek