| 2021. december. 16. | 1 perc olvasás

Röjtökmuzsaj és Sopronkövesd térségében buktak le az embercsempészek

Két autóban összesen harminchárom illegális migránst szállítottak.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. december 16-án 10 óra 25 perckor egy német rendszámú járművet ellenőriztek a 8627-es számú úton, Röjtökmuzsaj térségében. A járművel közlekedő portugál sofőrön kívül a gépkocsiban huszonöt – magukat szír állampolgárnak – valló külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök a járművezetőt és utasait elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az egyenruhások ugyancsak december 16-án 9 óra 30 perckor Sopronkövesd térségében akartak ellenőrizni egy román rendszámú járművet, azonban az autó vezetője kiugrott a még mozgó gépkocsiból, majd Sopronkövesd irányába elfutott. A rendőrök a jármű rakterében nyolc – magukat szír állampolgárnak – valló külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A járőrök az utasokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő, az embercsempészéssel gyanúsítható sofőr felkutatása folyamatban van.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a portugál sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítókép; police.hu 

Legnépszerűbb cikkek