| 2021. április. 17. | 1 perc olvasás

Róka tévedt Bánfalvára-FRISSÍTETT

Róka tévedt Bánfalvára szombat délután, erről olvasónk küldött fotókat szerkesztőségünkbe. Az állat a Bánfalvi út és a Malom utca környékén portyázott.

A róka idehaza mindenhol előfordul, alkalmazkodóképessége egészen kiváló, ahogy természetes élőhelyei beszűkültek, úgy költözött be a mezőgazdasági termőterületekre és a településekre is. Minden bizonnyal Bánfalván is ezért bukkanhatott fel.


olvasói felvétel

Információnk szerint az állat a Jereván lakótelepen, az Ágfalvi lakóparkban és az Ibolya úton is felbukkant már korábban. Próbálták már befogni, mindeddig sikertelenül.


olvasói felvétel

Nagy valószínűséggel veszettséget nem terjeszt, azonban laikusként semmiképp se próbáljuk befogni!

Időközben szombat késő délután a Soproni Madármetők Alapítványhoz érkezett a gyepmestertől egy bejelentés, amely szerint egy róka éppen írtja a tyúkokat a Fenyő téren. Az alapítvány munkatársai azonnal a helyszínre siettek, hogy a még élő tyúkokat biztonságba helyezzék! Két élő tyúkot tudtak begyűjteni és biztonságba helyezni, nekik az ijedtségen kívül nincs sérülésük. Egy tyúktetemet a gyepmester elszállított a helyszínről, egy tyúkkal pedig a róka távozott. Az alapítvány arra kéri a tyúkok tulajdonosait, hogy jelentkezzen!
 

Legnépszerűbb cikkek