Rongálás a Várkerületen. Vigyázzunk közös értékeinkre!

A Várkerület 96. szám előtti illemhelyet a Sopron Holding Zrt. a Várkerület revitalizációjának átadása után vette át üzemeltetésbe, és a mellékhelyiségek 0-24 óra között használhatóak voltak a megfelelő 100 Ft-os, vagy 50 eurocentes érme bedobásával, melyet piktogramok is szemléltettek.

Az új illemhelyiséget azonban sajnos hamar birtokba vették a vandálok és hajléktalanok.  Többször történt rongálás a mellékhelyiségekben, melyek főleg az esti órákban voltak jellemzőek és csak a hajnali nyitás során szembesült az üzembentartó a legkülönfélébb károkkal.

Többször eltávolították a szemetes edényeket a helyükről, kárt tettek a fűtőtestekben és egyéb berendezésekben, valamint nagy mennyiségű szemetet és gondatlan környezetet hagytak maguk után a „használók”.

2016 novemberében a rokkant illemhelyiségben leszabták a kapaszkodó korlátot a helyéről, mely így használhatatlanná vált a mozgáskorlátozottak számára. A kapaszkodó eltulajdonításával sérült a csempe burkolat is.

A hideg idő miatt egyre több hajléktalan használja a helyiségeket melegedésre, alvásra, így az illemhelykezelőnek is egyre több munkát jelent a takarítás. A napokban eltávolították a női illemhely mennyezetén lévő lámpatest burkolatát és a hozzá tartozó fénycsövet, megpróbálták eltávolítani az infra panelt, melyet leszabva a földön hagytak. A helyiségben elmozdították a szemeteseket is. A reggel érkező takarító kolléga leszakadt vezetékre és rendetlenségre nyitott.

Természetesen a rendőrségi feljelentések is megtörténtek az esetek kapcsán, de ezúton is kérjük a lakosság segítségét, hogy amennyiben rongálásra utaló jeleket tapasztal tegyen bejelentést a vezetékes telefonról hívható 0680/514-600-as, vagy a mobiltelefonról hívható 0699/514-600-as telefonszámokon.

 


fotó: Sopron Holding Zrt.

fotó: Sopron Holding Zrt.

fotó: Sopron Holding Zrt.

Legnépszerűbb cikkek