| 2020. január. 4. | 2 perc olvasás

Röppályán a női kosárlabda utánpótlás

Újabb mérföldkőhöz érkezett a soproni női kosárlabda utánpótlás-képzés, miután a Soproni Darazsak Akadémia egy akkreditációs eljárás során négy esztendőre megkapta az Államilag Elismert Sportakadémia minősítést.

2020 újabb fejezetet hoz az eddig is kiemelkedően működő soproni női kosárlabda utánpótlás-képzésben. A Soproni Darazsak Akadémia elnyerte az Államilag Elismert Sportakadémia minősítést. Mindezt dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője, Molnár Balázs, a Darazsak Sportakadémia Kft. ügyvezetője és Czukorné Hollós Anna, a Darazsak Sportakadémia szakmai vezetője a Sopron Basket – TFSE-MTK bajnoki mérkőzést követő sajtótájékoztatón jelentették be. 


Fotó: Csordás Bálint

„Nagy öröm Sopron számára, hogy a Darazsak elnyerték az Államilag Elismert Sportakadémia minősítést, amely egy új korszak hajnalát jelenti” – emelte ki dr. Farkas Ciprián. „A Sopron Basket csapata az elmúlt években csodálatos eredményekkel, élményekkel kápráztatott el bennünket. Mindebben az utánpótlás nevelésnek nagyon nagy a szerepe. Büszkeség számunkra, hogy a magyar kormány programjának köszönhetően a Darazsak a kiemeltek közé kerültek, ráadásul az akadémiák közül mi vagyunk az egyetlen, ahol csak női utánpótlás-képzés folyik” – tette hozzá Sopron polgármestere. 


Fotó: Csordás Bálint

A minősítés az eddiginél is szélesebb körű tehetséggondozásra nyújt lehetőséget. „Az elismerés a soproni női kosárlabdasport példamutató elmúlt két évtizedét dicséri” – mutatott rá Molnár Balázs. A Darazsak Sportakadémia Kft. ügyvezetője kiemelte: bővülnek a lehetőségeik köznevelési, sporttudományi, sportegészségügyi területen. A jövő feladata a sportkollégiumi infrastruktúra kialakítása. 


Fotó: Csordás Bálint

„Nagyon-nagy boldogság, és az elmúlt évtizedek eredménye, hogy megkaptuk az elismerő címet” – fejtette ki Czukorné Hollós Anna. A Darazsak Sportakadémia szakmai vezetője hozzátette: a soproni tehetséges utánpótlás korú játékosoknak ez nagy lehetőséget biztosít arra, hogy a jövőben az élvonalban, nemzetközi színtéren játszhassanak. 


Fotó: Csordás Bálint

Török Zoltán szerint Sopron városa évek óta nagyon sokat tesz azért, hogy a város a minőségi női kosárlabdázás hazai, sőt európai fellegvára lehessen. A Sopron Basket ügyvezetője hisz abban, hogy merni kell nagyot álmodni: ennek a szemléletnek köszönhetően vált a Sopron Basket a nemzetközi kosárlabda élet kiemelkedő szereplőjévé.


Fotó: Csordás Bálint

Fotó: Csordás Bálint

Legnépszerűbb cikkek