| 2021. július. 6. | 1 perc olvasás

Rothos diák is a dobogóra állhatott a Word Skills válogató verseny döntőjében

2021. június 23-24-én rendezték meg a World Skills Shanghai magyarországi válogató verseny döntőjét épületasztalos kategóriában. A megmérettetésen a Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola tanulója, Németh Zoltán is részt vett.

A rothos versenyző az elődöntőből kiegyensúlyozott teljesítménnyel jutott tovább a döntőbe, ahol az ország négy legjobb asztalos versenyzője mérettette meg magát. A világbajnokság előválogatóját jelentő kétnapos versenyen egy 3D-s, különböző fakötésekkel ellátott fellépőt kellett készíteni. Németh Zoltán a verseny során végig nagyon szépen és pontosan dolgozott, jól bírta a szoros küzdelemmel járó szellemi megterhelést is. A versenyzők között minimális pontkülönbségek döntöttek, a helyezések között csupán századpontnyi eltérések voltak. A Roth Gyula erdészeti szakközépiskola 13. c osztályos tanulója végül 3. helyezést ért el.

Az iskola méltán büszke arra, hogy Zoltán az ország egyik legrangosabb versenyéről ilyen szép eredménnyel tért haza. Teljesítményéhez gratulálunk!

Németh Zoltán felkészítő tanára Viasz-Kádi Tibor volt.

Legnépszerűbb cikkek