| 2018. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Rövidfilm fesztivál Sopronban

A 14. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál szeptember 5. és 8. között vidéken egyedül Sopronban kerül megrendezésre, amelyen fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek is láthatóak lesznek a nagyvilágból.

Dán rövidfilmmel kezdődik és egy ausztrál alkotással zárul a 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramja, melyet szeptember első hetében vetítenek ismét Sopronban, a Búgócsiga Akusztik Gardenben. Az ismét kissé felfrissített öttagú előzsűri döntése nyomán végül 64 rövidfilm került a versenyprogramba, melyből 43 fikciós, 16 animáció valamint 5 kísérleti film. A fesztivál 4 nap alatt, egyórás blokkokba szerkesztve nyújtja át az érdeklődőknek a 24 ország részvételével összeállított programot idei egyetlen vidéki helyszínén. Mind a 15 blokkban láthatnak magyar alkotást is az érdeklődők.

Az Európai Fesztivál Szövetség által díjazott BuSho teljes versenyprogramja idén már 5. alkalommal lesz látható a városban a Final Cat filmklub programjaként. A soproni szervezők nevében Csóka Miklós, a MozgóKépMás Egyesület alelnöke elmondta, a magyar alkotások között több visszatérő versenyző is akad, és felbukkan majd az Oscar-díjas Deák Kristóf is legújabb rövidfilmjével. Sőt, olyan rövidfilmesek is bejutottak a versenybe, akik korábban már díjazottak voltak a fesztiválon, mint például Tóth Barnabás. Az ő neve sem ismeretlen a helyi közönség előtt, a tavalyi évben közönségtalálkozón is vendégül láthattuk filmklubunkban.

Szerdától szombatig, naponta 17.30-tól kezdődnek a vetítések a Búgócsigában, melyre a belépés idén is díjtalan lesz – tette hozzá Csóka Miklós. 7-én, pénteken 21.30-tól a zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir. koncertje, míg másnap Dj. SL zenéje szórakoztatja a vetítés után kikapcsolódni vágyókat. A zenei programok 500 Ft-os belépővel látogathatók.

Érdemes figyelemmel kísérni közösségi médiás felületünket a fb.com/FinalCatSopron helyen, mert egész évben szervezünk különböző témájú vetítéseket és közönségtalálkozókat Sopronban, az Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Legnépszerűbb cikkek