Rózsafüzér Királynője búcsú Sopronban

Szombaton vette kezdetét a két napos Rózsafüzér Királynője búcsú a Szent Júdás Tádé-templomban. A katolikus egyházban az októbert a Szűzanya és a rózsafüzér hónapjaként tartják számon.

Nagy számban és örömben gyűlt össze idén is soproni közösség a Rózsafüzér Királynőjét köszönteni a soproni domonkos rend templomában.  A két napos búcsú szombaton négy órakor Simon Dávid diakónus tanításával kezdődött majd szentmisét tartottak, Andrzej Kostecki domonkos vikárius atya celebrálásával. Az istentisztelet után a Széchenyi téren gyertyás körmenettel tisztelegtek a Rózsafüzér Királynője előtt. 


fotó: Griechisch Tamás

A vasárnapi ünnepi nagymisét dr. Reisner Ferenc, a Győri Egyházmegye helynöke celebrálta. Ezen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és Brummer Krisztián, a soproni polgármesteri hivatal irodavezetője. 

A domonkos rend számára a rózsafüzér különös jelentőséggel bír. Elnevezése onnan származik, hogy a hagyomány szerint az első rózsafüzéreket Szent Domonkos összepréselt rózsaszirmokból készítette rózsakoszorúnak a Szűzanya számára.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek