Rózsakerti képriportok Eszterházáról

A Cziráky Margit Rózsakert nyitását követően rendszeresen közöl friss képriportot közösségi oldalán a fertődi Esterházy-kastély a folyamatosan virágzó rózsákról.

Háromszázötven rózsafajta bontja szirmait vagy éppen teljében virágzik a rózsakertben. Színre, illatra, megjelenésre egyenként is mind különleges. Jelenleg a Mami, a Rosalia és a Crimson Rambler virágzik éppen a legszebben, és már virágba borult „aranykapuként”a Golden Gate is.


Fotó: Eszterháza Központ

A Crimson Rambler karakteres illatú fajta, amely gyakran fordult elő az eszterházai házikertekben. Legenda is fűződik a virághoz: úgy mesélik, hogy állítólag Cziráky Margit rózsakertjéből elvirágzott vesszőket vittek el a helyiek gyökereztetés céljára. Így, meglehet, hogy a hercegné rózsakertjében is volt ilyen fajta – mondta el Radics Ferenc, rózsakertész, akinek rózsakerti vezetett túrái igencsak népszerűek.


Fotó: Eszterháza Központ

- A magyar rózsanemesítésben előkelő fajták mellett Németországból származó rózsákat is ültettünk a kertben, amelyek bővítik a fajtaválasztékot és a látványt. Így minden színű, méretű és virágtípusú rózsa megtalálható itt – emelte ki Kótai Éva, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. főkertésze. A Cziráky Margit Rózsakertben hétről hétre más és más fajta rózsa virágzik, így minden alkalommal más és más látványt nyújt a kert.  


Fotó: Eszterháza Központ

A Cziráky Margit Rózsakert naponta 10.00 és 18.00 óra között várja látogatóit. A kert az angolparkból a rózsaházon át közelíthető meg. Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt olvashatók.


Fotó: Eszterháza Központ

Fotó: Eszterháza Központ

Fotó: Eszterháza Központ

Borítókép; Eszterháza Központ 

Legnépszerűbb cikkek