| 2021. október. 30. | 1 perc olvasás

Ruhacserebere önmagunk és mások örömére

Egyre népszerűbb – főként a hölgyek körében –, hogy a megvásárolt, de valamilyen oknál fogva egyszer sem vagy csak egyszer-kétszer viselt ruháikat nem dobják ki, hanem hasznos célra fordítják.

A fogyasztói társadalom egyik környezetre káros hozadékáról, a hulladékfelhalmozásról már többször írtunk. Ehhez tartozik az is, hogy rengeteg felesleges ruhát gyűjtünk össze, és a szekrényünk tele van olyan holmikkal, amelyek a reggeli öltözködésnél valahogy soha nem akadnak a kezünkbe. Inkább maradunk a régi, jól bevált daraboknál. Több olyan hely is van a városban, ahol a jó minőségű darabokat örömmel fogadják, de ezt szolgálja többek között az AddTovább ruhacsere program is.

Múlt szombaton néhány lelkes hölgy gardróbvásárt hirdetett: már megunt, de még kifogástalan állapotban lévő, többnyire márkás felsőiket, kabátjaikat, nadrágjaikat, táskáikat, cipőiket sztenderekre akasztották egy, a belváros szívében lévő hangulatos helyiségben, és várták, milyen lesz a fogadtatás. A négy óra során egymás kezébe adták a kilincset a hölgyek, és szinte senki sem távozott valamilyen kincs nélkül. A szervezők között két szín- és stílustanácsadó, Balogh Emese és Madarász Réka is volt, akik segítettek a hölgyeknek előnyös darabokat választani.

A hölgyek célja az, hogy a gardróbvásárt néhány havonta megismétlik – maguk és mások örömére.

Legnépszerűbb cikkek