| 2022. szeptember. 2. | 1 perc olvasás

Rutinos légióssal erősödött az SKC

Rutinos, itthon is ismert amerikai kosarast szerződtetett a Sopron KC - áll a klub közleményében. "Csapatunk leigazolta a 32 éves, több mezőnyposzton is bevethető amerikai, de honosítottként a szlovák válogatottban is szereplő Andre Jonest" - írták.

forrás: sakc.hu

A pályafutása során nagyon sok helyen megforduló (Finnország, Grúzia, Mexikó, Olaszország, Szlovákia) Jones legeredményesebb szezonját Szolnokon “futotta”, ahol a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/20-as évadban 20.1 pontot, 4,5 lepattanót és 2,6 gólpasszt átlagolt.

Azóta 2 szezont az olasz másodosztályban töltött, az előző évadban pedig az osztrák GGMT Wien csapatában, azaz a bécsi gárdában bő 26 percet a pályán töltve 13,9 ponttal, 2,1 lepattanóval és 2,8 gólpasszal segítette csapatát meccsenként átlagban. Ott egyébként csapattársa volt a korábbi soproni játékosnak, Tauras Jogelának, és megnyerték az osztrák bajnokságot.
Jones honosított játékosként a szlovák válogatottban is szerepelt Eb-selejtezőkön. Jones Bécsben él, de már átköltözött Sopronban és edzésbe is állt az együttesnél.
 

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek