| 2021. május. 5. | 2 perc olvasás

"Saját tüzünk hajt bennünket"

Nagyon szeretne győzni a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U14-es A csapata, a játékosok szerdán Budapesten játszanak a nagykőrösiekkel. Ha az elszánt soproni fiúk nyernek, vasárnap már az éremért kosarazhatnak.

Történelmet ír az idei szezonban a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia, miután minden korosztályos bajnokságban a legjobb nyolc közé jutottak csapatai. És a helyzet fokozódik, hiszen ha már bejutottak a legjobb nyolc közé, ott is győzni szeretnének. Szerdán az U14-es A csapat kezdi a küzdelmet: a budapesti Vasas csarnoknak a nagykőrösi Pityke KSE csapatával játszanak. Az utazás előtti utolsó edzésen megnéztük, izgulnak-e már az edzők és a játékosok...

- Még egyáltalán nem izgulok, majd ha már ott leszek a pályán, akkor biztos felmegy bennem az adrenalin. Fontos meccs lesz, mindnyájan tudjuk és kellőképpen készülünk is rá. Nagyon akarunk győzni - mondja elszántan Porrogi András. 

- Az edzők is motiválnak bennünket, de bennünk van a tűz és ez hajtani fog mindenkit. Egyikőnkről átragad a másikra a lelkesedés, s mivel rendkívül összetartó a csapatunk, ez fog igazán működni - veszi át a szót Béres Márton, aki szerint kommunikációban is erősek és mindenre felkészültek.

- Nálunk mindenki hozzá tud tenni valamit a mérkőzéshez, nem az a helyzet, hogy van egy-két kiemelkedő játékos és ők döntik el a meccset. Mindnyájan tudjuk, hogy nagyon fontos a sportiskolának, talán a város kosárlabdát szerető nagy családjának is, hogy ebben a kiemelt helyzetben jól teljesítsünk - fűzte még hozzá Nyikos Balázs.

A csapat vezetőedzője Bali Ádám, a másodedző pedig testvére, Bali Ákos. Ahogy ez már lenni szokott a fivéreknél: az egyik már izgult, a másik pedig majd csak fog. Így mindketten maximálisan a feladatra tudnak koncertrálni.

- Hatalmas a tét, ezt mindnyájan tudjuk, igyekszünk, hogy a srácokon ez ne súly legyen, hanem alakuljon lendületté. Ha szerdán győzni tudunk, akkor pénteken elődöntő, vasárnap döntő, mivel a COVID miatt a a felnőtt kuparendszer alapján játszanak most a  csapatok - magyarázza Bali Ádám. Nem akar arra gondolni, hogy  nem sikerül, mert nemcsak a fiúknak lenne nehéz utána felállni. Az edzők is bizonyítani akarnak. 

- Ez egy jó közösség, jó csapat. Ezért is volt nagyon nehéz döntés, hogy a tizenhat fős keretből a biztonsági szabályok miatt csak tizenkét fúval utazhatunk. Négy srácnak itthon kell maradnia, és ez mindnyájunknak fáj - mondja Bali Ákos. Mindkét edző úgy érzi, hogy reális esély van a győzelemre, de azt is tudják, valószínűleg így van ezzel az ellenfél is.

Az indulás előtti utolsó edzésen mindenesetre egy fegyelmezett, összeszokott csapat várta az edzők utasításait a Krasznai Sportcsarnokban. Kamasz fiúk, akik az energiáikat most mind egy irányba mozgósítják: győzni akarnak!

A Soproni Sportiskola Facebook-oldalán követhető lesz a mérkőzés.

Legnépszerűbb cikkek