| 2020. július. 25. | 1 perc olvasás

Sárban mászva jótékonykodtak

Jótékonysági akadály és terepfutást rendeztek szombat délelőtt Harkán. A sportesemény nemes célt szolgált. A résztvevők nevezési díjait a harkai gyermekotthonnak ajánlották fel.

Akadálypályák kicsiknek és nagyoknak. Ez volt a szombat délelőtt mottója Harkán a Garden Gymnél. Az esős időjárás ellenére szép számmal jelentek meg a fiatalok és a felnőttek egyaránt. A résztvevőket Németh Róbert, Harka alpolgármestere köszöntötte, és megmutatta a pályákat az indulóknak. 

A jótékonysági akadályfutás egy közös, zenés bemelegítéssel kezdődött, ezt követően álhattak rajthoz a kororsztályok.

„ A gyermekeknek külön pályát éptettünk ki, amin biztonságosan végig tudnak menni, mindenki a saját felkészültségi szintjének megfelelően. Kúszhattak-mászhattak, a sárban, de ügyességi feladatokkal is készültünk, így garantált a fáradtság a végére – tette hozzá Németh Róbert.

Az alpolgármester hangsúlyozta, nemcsak a mozgás, a jótékonykodás is kiemelt szerepet kapott. „A befolyt nevezési díjakból a harkai gyermekotthon fiataljait igyekszünk segíteni. Az összegből sportfelszereléseket vásárlunk nekik, így próbáljuk meg konfortosabbá tenni a mindennapjaikat”.

A felnőttek mezőnyében több már rutinos versenyző is elindult. Az 5 kilométeres pálya kialakításának ötletét a Spartan versenyek adták. A szervezők remélik, a közeljövőben hasonló versenyeknek adhat otthont a Garden Gym.
A jótékonysági megmérettetésen több, mint 300 ezer forint gyűlt össze a harkai gyermekotthonban élőknek.

Legnépszerűbb cikkek