| 2018. június. 16. | 1 perc olvasás

Sárkányhajó fesztivál és Családi Nap a Fertő tavon

Napsütés, szélcsend és remek kísérő programok várták az idei Sárkányhajó fesztiválra érkezőket a Fertő tavi vitorlástelepen, ahol a főszerepben a jókedv volt.

A Sopron Városi Szabadidősport Szövetség szervezésben került sor a Fertő tavi Vitorlástelepen az idei első családi napra 2018.06.16-án, amelyet a szervezők összekötöttek a népszerű Sárkányhajó Fesztivállal.

A rendezvényen  játékos sportvetélkedőkkel, légvárral és mozgási lehetőségekkel várták az érdeklődőket, amelyen olyan hasznos lehetőségekre is lehetőség nyílt, mint az  ingyenes egészséges életmód fejlesztésével kapcsolatos szakorvosi és pszichológiai konzultációk.

A kapcsolt rendezvényen természetesen a sárkányhajók is stratra készen álltak a kikötőben, ahol a pénteki iskolai küzdelmek után a szombati napon intézmények, vállalaltok illetve baráti társaságok mérhették össze erejüket a Fertő tó hullámain. 

A kihívásra tizenhét csapat jelentkezett, akik nagyon fegyelmezetten szálltak be a hajókba és mindent megtettek annak érdekében, hogy az összehangolt evezésükkel elsőként érjenek célba és felkészültségüket jelezte, hogy még ütemes csatakiáltásokkal is buzdították egymást.  

Jó volt azt tapasztalni a rendezvényen, hogy ha egy csapatnak nem sikerült egy futamban a győzelem, nem csüggedtek el, hanem jókedvűen, egymást bíztatva eveztek újra a képzeletbeli startvonalra, de talán ez így is vot rendben, hiszen nem is maga a verseny, hanem a részvétel és az élmény volt a lényege ennek a remek eseménynek. 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek