| 2021. május. 5. | 1 perc olvasás

Fedett műfüves pályával bővül az Ágfalvi úti sporttelep

Egy újabb mérföldkőhöz érkezett az SC Sopron. Hétfőn az Ágfalvi úti sporttelepen átadták a kivitelezők számára azt a szektort, ahol még az idén megvalósul egy sátorfedéssel ellátott, 20 méter x 40 méteres műfüves pálya, amely körpalánkot, 3x2 méteres kapukat, világítást és labdafogó hálót is magában foglal. Ez ideálissá teszi majd a téli időszakban is az utánpótlás csapatok felkészülését.

Csiszár Ákos, az egyesület elnöke elmondta, hogy a 138 millió forintos beruházás 100 százalékban az MLSZ/TAO támogatásából valósul meg. A fejlesztés célja, hogy az SC Sopron növelni tudja fiataljai számára az edzésterületet, valamint hogy infrastruktúrában elérjék azt a szintet, amely akár egy NB I-es szintű csapatot is ki tud szolgálni. Az új pálya nagy segítséget jelent a téli edzéslehetőségek megoldásában, akármilyen zordak is lesznek az időjárási körülmények.

Ezzel a fejlesztéssel az SC SOPRON az MLSZ kiemelt elvárásainak is meg tud majd felelni, amely egy újabb olyan jelentős beruházás a klub életében, amely tovább emeli az egyesület infrastrukturális hátterét.  


forrás: SC Sopron - facebook

Az Ágfalvi úti sporttelepen hamarosan egy újabb edzőterületet is kialakítanak, mégpedig a Bánfalvi út felőli oldalon, ahol egy élőfüves, automata öntözőrendszerrel ellátott 60 méter x 40 méteres gyakorlópályával is gazdagodik az SC Sopron otthona.

Ezekkel a fejlesztésekkel a gyakorlatban egy olyan készültségi szintet ér el a város legnagyobb utánpótlásbázisával rendelkező sportegyesülete, amely minden hasznos területet kihasznál a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosított sporttelepen, ami teljes mértékben kiszolgálja majd a fiatal futballpalánták edzésigényeit.
A kivitelező számára átadott munkaterület keddi bejárásán részt vett Csiszár Szabolcs, SMJV alpolgármestere és Stöckert Tamás, a településrész önkormányzati képviselője is, akik örömüket fejezték ki azért, hogy újabb értékekkel gazdagodik a város, és egyben sokkal komfortosabbá válik a létesítmény a labdarúgópalánták számára.

Az önkormányzat útfelújítási programjának köszönhetően hamarosan elkészül az Ágfalvi út útburkolat felújítása is, ami nagyban segíti majd a kényelmesebb közlekedést a sporttelepre.


forrás: SC Sopron - facebook

Legnépszerűbb cikkek