| 2020. november. 2. | 1 perc olvasás

Sebastian Kurz:„ Mindenkit nyomatékosan megkérek, hogy maradjon otthon!”

A kancellár szerint rendkívül feszült a helyzet a fővárosban, a terroristáknak automata fegyvereik vannak, mindenkit nyomatékosan megkér, hogy maradjon otthon!

„Jelenleg nehéz időket élünk Ausztriában. Szeretnék köszönetet mondani minden gyorsbevetésű erőnek, akik az életüket kockáztatják a biztonságunkért, különösen ma. A rendőrség határozott lépéseket fog tenni e szörnyű terrortámadás elkövetői ellen” – jelentette ki Sebastian Kurz.

Az osztrák kancellár hozzátette: „Az egész ország együtt érez az áldozatokkal, a sérültekkel és családjaikkal, akiknek részvétemet fejezem ki”.

„Rendkívül feszült a helyzet a fővárosban. Egy támadót már ártalmatlanná tettek a rendőreink, de a többi elkövető is automata fegyverekkel rendelkezik, vagyis rendkívül veszélyesek. A különleges egységeket, így a Cobra egységet is bevetettük. Mindenkit nyomatékosan megkérek, hogy maradjon otthon!” – fogalmazott az ORF rendkívüli híradójában Sebastian Kurz.

Kurz megerősítette, hogy jelenleg 15 sérültet, köztük hét súlyos sérültet ápolnak a bécsi kórházakban. A kancellár elmondta, reméli, hogy „a következő órákban” visszaáll a nyugalom Bécsben, de mindenkit arra kért, hogy reggel, indulás előtt nézze meg a friss híreket, hogy biztonságos-e kilépni a lakásból.

Borítókép: Orf.at

Legnépszerűbb cikkek