Segítőmanók festettek az Erzsébet kertben

A XIV. Soproni Tündérfesztivál a „hűség évében” a város iránti hűségről is szól az idén. Ennek jegyében már folyik a készülődés – szombaton pedig a festék. Szombaton tucatnyi középiskolás önkéntes diák festette le az Erzsébet kert egykori sörházi kerítésének a tetejét, hogy június 26-27-én a Tündérfesztiválra érkezőket már ismét zölden fogadja ez a kertrész: ahol egy hatalmas és igazi tűzoltóautó lesz majd a látványosság két napon át.

A szombati festést a Pro Kultúra szervezte, a festéket és az ecseteket a Sopron Holding biztosította, a szakértő mester pedig a SSZC Handler Nándor iskolájának festő-tanára volt. Tóth István elmondta: A diákok nagy örömmel , és lelkesedéssel vettek részt az önkéntes munkában.

A Tündérfesztiválra eddig 148 önkéntes jelentkezett. A diákok a rendezvény előkészítésében, a kellékek gyártásában és a program lebonyolításában is szívesen segédkeznek. Nagy boldogsággal tölt el minket, hogy azok a diákok, akik egykor kisgyerekként vettek részt a fesztiválon most visszajönnek és segítenek örömet szerezni a soproni gyerekeknek – mondta Szekeres Kriszta,  szervező, a Pro Kultúra Sopron közművelődési munkatársa.


fotó: Fodor Regina

Az idei Tündérfesztiválon is számos érdekes és izgalmas programon vehetnek részt a legkisebbek. A tündéreket és manókat június 26-án, szombaton 10:00 és 10:30 között várják az Erzsébet kertben a világhírű porond oldalában egy rövid regisztrációra. A versenyen induló jelmezesek bemutatkozása 11:00 órakor lesz a színpadon, majd a zsűri rövid tanakodás után eredményt is hirdet körülbelül 12:00 órakor. Ahogy eddig is: külön kategóriában indulnak az aprócska (6 éves kor alatti) kis tündérek és a manók, valamint az írni és olvasni már tudó nagyobbacskák. Díjazzák a családi jelmezeket, és idén külön elbírálásban részesülnek a jelmezes kutyusok is. Az idei fesztivál kabalája egy magyar vizsla lesz.

A Macskakő Gyermekmúzeum mindenféle macskás dologgal készül a Tündérfesztiválra. Június 27-én „macskavasárnapot” tartanak az Erzsébet kertben – vendégük lesz Lenke, a Lenck kerti tündér és Macskakői Cirmoscica Hay. Mindemellett lesz mesehallgatás, híres macska-arcképcsarnok, macskabajusz- és macskafülkészítés.

A programok között lesz még minigolf, római tábor, kalandjáték, babakocsis kiállítás, kézműves foglalkozás, ládavasút, felhőtánc és manórádió! 


fotó: Fodor Regina

fotó: Fodor Regina

Legnépszerűbb cikkek