| 2016. március. 3. | 1 perc olvasás

Segítsünk közösen Csongornak!

Sopron lakossága már sokszor bizonyította, hogy képes az összefogásra, ha segítségnyújtásról van szó.

Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlése az előző esztendőben úgy határozott, hogy mentori, patrónusi feladatot vállal a kárpátaljai Csongor településen élő magyarok segítése érdekében. A képviselőtestület 2015-ben a 2300 lakosú település számára 5.000.000 Ft-ot szavazott meg. Utóbbi összeget, és a soproniak által összegyűjtött több mint 1.000.000 Ft-ot városunk delegációja 2015 júniusában adta át a település képviselőinek.

Baksa Tibor, Csongor polgármesterének tájékoztatása szerint a támogatásból elsőként az óvodaépület fűtésének korszerűsítését végezték el. Beszerelték a fűtőtesteket és a vizesblokkokat, majd kialakították a kazánházat. Ennek köszönhetően az óvoda épületében télen már fatüzelésű központi fűtés szolgáltatta a meleget a 78 kisgyereknek. Új tetőszerkezetet kapott az óvoda területén található tárolóhely is, valamint az utazás megkönnyítéséhez 2 új buszvárót is kialakítottak a településen.


Fotó: Szeniczei Patrik

Dr. Fodor Tamás polgármester a további tervekkel kapcsolatban elmondta: idén áprilisban Csongor polgármesterének meghívására ismét a kárpátaljai településre látogat a soproni delegáció, hogy személyesen is megnézzék a fejlesztéseket, valamint, hogy az idei év feladatait áttekintsük. Sopron közgyűlése az idei költségvetésben 5 millió forintot szavazott meg a magyarlakta település számára.

Dr. Fodor Tamás köszönetét fejezte ki minden korábbi adományozónak, és ezúton is arra bíztat valamennyi sopronit, hogy lehetőségeikhez mérten az idei évben is segítsék adományokkal a magyarok lakta települést. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az erre a célra nyitott 11600006-00000000-63368046 számú (Erste Bank) számlaszámra várja a pénzbeli adományokat a soproni polgároktól.

 

Legnépszerűbb cikkek