| 2021. október. 9. | 1 perc olvasás

Selmecig sétálhatnak a hazai egyetemek polgárai

A Soproni Egyetem országosan meghirdette „Sétálj velünk Selmecig” programját. Az eseményhez bármely hazai egyetem, bármely szakos hallgatója és oktatója szabadon csatlakozhat. Az egyetemi programot a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében zajló "Gyaloglás (hó)napja" egészségmegőrző program keretében a SOE EMK Herman Ottó Szakkollégium koordinálja.

A régi selmeci Alma Materhez (ma Szlovákia, Selmecbánya; szlovákul Banská Štiavnica, németül Schemnitz, magyarul gyakran csak Selmec) még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányaikat. Emlékük előtt tisztelegve, 2021. október 1-31. között hazánk egyetemi polgárait is lépésgyűjtögetésre buzdítják a szervezők. A Soproni Egyetem főépülete és a régi Selmeci Akadémia főépülete 262 km-re fekszik egymástól közúton, mely kb. 355 405 lépésnek felel meg. 11 464 lépés/fő/nap intenzitással egy hónap alatt akár oda is érhetnek az egykori akadémiához, mely napi lépésszám nagyban hozzájárulna egészségünk megőrzéséhez is. A program végén az összegyűlt összes lépésszám alapján kiszámolják, hogy a megtett lépések virtuálisan milyen szénlábnyom megtakarítást eredményeztek volna más közlekedési eszközök elvi használatához képest. 

A programban való regisztráció és részvétel módja:

  1. Telepítsen mobiltelefonra vagy okoseszközre egy lépésszámláló alkalmazást (pl. Pedometer, ingyenes)
  2. Kezdje el mielőbb a lépésszámlálást 2021. október hónapban (beállítás: futtassa a háttérben is folyamatosan az alkalmazást)!
  3. Az október havi összes lépésszámot önbevallás útján töltse fel a regisztrációs felületen legkésőbb 2021. november 8-ig.

Regisztrációs űrlap:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZNNaDSorrHdvFF5kCapUhvq_Qrm8RFrSRi3UuFQ_hXFtCuQ/viewform?usp=sf_link

A program végén, a legtöbb lépést regisztráló, az egyetem által megszólított esélyes Nyerteseknek a nyeremény átvétele előtt igazolniuk kell az általuk beküldött lépésszámot. Csak igazolt és életszerű esetben jár a megérdemelt nyeremény.

További részletek a Soproni Egyetem honlapján: http://uni-sopron.hu/setalj-velunk-selmecig

Legnépszerűbb cikkek