| 2020. december. 29. | 1 perc olvasás

Senki ne akarjon internetről vakcinát vásárolni!

A terroristáktól is védeni kell a koronavírus elleni vakcinát, de csalókra is figyelmeztetnek. Senki ne akarjon az interneten vakcinát vásárolni, mert biztosan átverés – hívta fel a figyelmet Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője.

Vakcinacsalás és vakcinalopás veszélyeire figyelmeztet az unió rendőrségi hivatala. Az Europol szerint valós a veszélye annak, hogy a bűnözök megpróbálják kihasználni az oltóanyag iránti keresletet. Erre figyelmeztették a tagállamokat, a lakosságtól pedig azt kérik, hogy senki ne vegyen vakcinát a közösségi oldalakról.

Amikor vakcinacsalásról beszélünk, akkor a bűnözők vakcina helyett például ampullákba zárt sóoldatot küldenek, vagy egyszerűen az a céljuk, hogy kicsalják a bankkártyaadatainkat, mondta Georg Spöttle a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője. 

Georg Spöttle a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője
Georg Spöttle a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakértője
Forrás: hirado.hu

Figyelmeztetett: senki se dőljön be annak, ha esetleg a közösségi médiában vakcinát kínálnak neki eladásra, az ugyanis biztosan hamis és nemcsak a bankkártya adatainkat szerezhetik meg így a csalók, hanem az életünket is veszélyeztethetik.

Legnépszerűbb cikkek