| 2019. szeptember. 26. | 1 perc olvasás

Senki se haljon meg ma az utakon!

Segítsen Ön is, hogy 2019. szeptember 26-án egyetlen ember se veszítse életét a közutakon!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 2019-ben is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 26-án senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

Illusztráció
Illusztráció
Forrás: internet

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága célul tűzte ki, hogy ezen a napon a gyalogosokra – mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire – helyezi a hangsúlyt, elősegítve az európai közlekedési rendőrségi hálózat által kitűzött célokat.  

Az EDWARD Napon valamennyi rendőrautóra zöld színű szalagot helyeznek fel jelezve, hogy a kezdeményezéshez a Magyar Rendőrség is csatlakozott.

Aki úgy érzi, hogy szintén tenni szeretne azért, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, csatlakozhat és ezt az autóján egy zöld szalag kitűzésével jelezheti.

A TISPOL az EDWARD Nap alkalmával azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó gondolkodjon el: mennyire veszélyes lehet a közúti közlekedés, milyen kockázatok érhetik őt a mindennapi közlekedés során, és gondolja át azt is, hogy saját magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni.

Tegyünk érte közösen, hogy ne követeljen egyetlen baleset sem halálos áldozatot!

Borítókép: illusztráció; Forrás: Internet

Legnépszerűbb cikkek