Séták hétvégéje Sopronban

Országszerte hat településen összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Az elmúlt évek egyik sikertörténete a tematikus városi séták műfajának térhódítása: évente sok tízezer ember vesz részt hasonló programokon. Ezeken a sétavezetők a városi térben mutatnak be egy-egy olyan témát, amelyre a hagyományos, turistáknak szervezett programokon nincs lehetőség - hangsúlyozták a szervezők. 

Az elmúlt években több ezer vendéget vonzó Séták éjszakája után a legjelentősebb sétaszervező cégeket tömörítő Magyar Sétaszövetség Egyesülés idén a Séták hétvégéjét hirdeti meg.

Július első három napján Budapesten, Esztergomban, Keszthelyen, Pécsen, Sopronban és Vácon tart tematikus városi sétákat a Budastep, a hosszúlépés.járunk?, az Imagine Budapest, az Idegenvezetés-Dunakanyar, a KÉK - Kortárs Építészeti Központ, a Napoleon-Vin és Zubreczki Dávid.

fotó: visitsopron.com

Sopronban július 1-jén (pénteken) 20 órától a kísértethistóriák és boszorkánymesék jegyében Taschner Tamás idegenvezető szervez fáklyás túrát a városban, mely a Tűztoronytól fog indulni. Július 3-án a fények kerülnek a középpontba, így a résztvevők a napsugaras kapukkal és a soproni vasúti lámpa kiállítással is megismerkedhetnek. A séta Taschner Tamás vezetésével 16 órakor indul a Széchenyi térről. 

fotó: SopronMédia archívum 

A programokról, valamint a jelentkezésről bővebb információt a setaszovetseg.hu honlapon olvashatnak!

Borítókép; visitsopron.com 

Legnépszerűbb cikkek