| 2021. április. 11. | 1 perc olvasás

Sétával és koszorúzással ünnepelték a magyar költészet napját - Galériával

A magyar költészet napja alkalmából ismét egy tematikus sétával várta a Pro Kultúra a soproni polgárokat. Vasárnap délután a belvárosban több, mint tíz helyszínen irodalmi emlékhelyek és személyek nyomába eredhettek az érdeklődők. A Pedagógusok Művelődési Háza József Attila szobrát koszorúzta meg ezen a jeles napon.

A március 15-ei „Huszárjárás” sikerén felbuzdulva, újabb tematikus programmal készült a Pro Kultúra. A „Poéta séta” névre elkeresztelt szabadtéri kalandjátékon az érdeklődők egy menetlevél és térkép segítségével -a járványügyi szabályok betartása mellett - 13+1 olyan helyszínt járhattak be, amelyek valamilyen módon a soproni irodalomhoz kötődnek. 


Fotó: Fodor Regina

A kötetlen séta során az első magyar nyelvű virágénektől a kortárs soproni költőkig sok érdekességet megtudhattak, meghallhattak, megláthattak és kézbe is vehettek az érdeklődők. - Az elmúlt több, mint 500 év lírájával ismerkedhetnek meg az arra érdeklődők, hiszen a Soproni Virágének nevű, első magyar irodalmi szerelmes, lírikus nyelvemlékünket is megemlítjük ezen a sétán, amelyet a városi levéltárban őriznek – mondta el Szekeres Kriszta, a Pro Kultúra Sopron közművelődési munkatársa. 

Azok, akik utolsó helyszínen bemutatták a térképes menetlevelet, egy soproni költőnő dedikált versével térhettek haza ajándékul.

Szekeres Kriszta
Szekeres Kriszta
Fotó: Fodor Regina

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. A Pedagógusok Művelődési Háza a soproni József Attila szobornál egy szűk körben tartott, rövid megemlékezéssel összekötött koszorúzással tisztelgett a magyar költők és írók munkássága előtt.


Fotó: Fodor Regina

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek