| 2021. augusztus. 23. | 2 perc olvasás

Sigmoid Zsaru-Car - A Soproni Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek az akcióban

A korábbi évek sikeres gyakorlata alapján idén is megszervezték a nyári idegenforgalmi főszezon megerősítését szolgáló 3 napos gépjármű felderítő akciót. Idén a szükséges pénzügyi hátteret az akcióhoz a Soproni Polgárőr Egyesület a NEA által biztosított pályázat során nyert összegből finanszírozta.

A "Sigmoid Zsaru-Car” rendszámfelismerő technikai eszközök bevonásával való regionális szintű, fokozott rendőrségi ellenőrzés illeszkedik a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság tevékenységéhez is. Az Országos Polgárőr Szövetség Gépjárműfelderítő Tagozata, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség is hozzájárult a résztvevő, 8 helyről érkező, 4 fős csoportok utazási költségeinek térítéséhez. A 3 napos, több megyére kiterjedő, fokozott ellenőrzést az érintett Balaton-parti 4 rendőrkapitányság területén hajtották végre.

Az ellenőrzés célja volt: a közlekedés biztonságának erősítése, a fokozott közterületi jelenlét biztosítása, a forgalomból kivont műszaki hibás és körözött gépjárművek kiszűrése, valamint egyéb közös rendőri ellenőrzések.

A résztvevő, berendezéssel rendelkező polgárőr-csoportok a Soproni Polgárőr Egyesület, Levél Polgárőr Egyesület, Nyúl Polgárőr Egyesület (Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség berendezésével), Budapest XI.ker. Ferencvárosi Polgárőr Egyesület, Sződligeti Polgárőr Egyesület, Hírös Polgárőr Egyesület Kecskemét, valamint a Zugló Polgárőr Egyesület létszámából kerültek ki. A résztvevők - a csopaki Rendőrségi objektum (ROKK) szállásadásával - naponta 8-24 óráig, két műszakban végezték önzetlen, szabadidejük terhére előírt feladataikat, a közel 100 fős rendőrségi állománnyal együtt.


Fotó: Soproni Polgárőr Egyesület Facebook oldala

Az akció során több mint 50 ezer gépjárművet ellenőriztek. A kiemelt szabálysértési, illetve bűnügyi esetek között volt ittas vezető, körözött személy-, körözött gépjárműelfogás, valamint forgalomból kivont gépjárművek elfogása és lejárt forgalmi engedélyek miatti intézkedések is. 

Az akciót nagyban erősítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség területén működő, felderítő berendezéssel ellátott 3 polgárőr egyesület. A soproni, levéli, nyúli egyesület is kiváló munkát végzett a három nap alatt, melyért Borbély Zoltán rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság vezetője, egyúttal az akció technikai lebonyolításának főszervezője is külön köszönetét fejezte ki a záró- és értékelő értekezleten. A résztvevők és a közreműködök emlékplakettet vehettek át a 22-i záróünnepségen.
 


Fotó: Soproni Polgárőr Egyesület Facebook oldala

Borítókép; Soproni Polgárőr Egyesület

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek