Sikeres a Soproni Suli TV, jöhetnek az enyhítések az oktatásban – INTERJÚ

Hétfőtől az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben is visszatér minden a régi kerékvágásba. Minden pici gyermek látogathatja ezeket az intézményeket, hisz a pandémia alakulása ezt már lehetővé teszi – mondta el a Sopron TV stúdiójában dr. Farkas Ciprián polgármester, a köznevelési államtitkár szerdai bejelentésére reagálva. A műsorban a polgármester a Tankerületi Központ igazgatójával, Marek Jánossal közösen a Soproni Suli TV eddigi sikereit is összegezte. Elhangzott: a műsor nézői közül a legszorgalmasabb diákok értékes ajándékokkal gazdagodnak a tanév végén.


fotó: Griechisch Tamás

A beszélgetés során elhangzott, hogy a szülőknek ez egy roppant megterhelő időszak volt, a szerdán bejelentett enyhítések nagy előrelépések, hiszen ezek értelmében például minden iskolában kötelező lesz a gyermekfelügyelet biztosítása is, a pedagógusok pedig már oktatási céllal találkozhatnak  a gyermekekkel. A részleteket az intézmények saját hatáskörben határozhatják meg, de az biztos, hogy nagy létszámú tanévzáró ünnepségeket nem lehet tartani. A Soproni Tankerületi Központ azt szorgalmazza, hogy egységes kép alakuljon a helyi intézményeknél a tekintetében, hogy hogyan valósítják meg a gyakorlatban az enyhítéseket. Öröm, hogy a végzős diákok ünnepélyes bizonyítványosztására is sor kerülhet.

A teljes interjú itt megtekinthető:

A Soproni Suli TV kapcsán dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta: az önkormányzat a kisiskolások és szüleiknek nyújtott segítséget a program elindításával, hiszen nekik nagyon fontos volt, hogy megmaradjon a napirendjük ebben a különös helyzetben is. - Jól sikerült a Soproni Suli TV, büszke vagyok az elért eredményekre és köszönöm mindenkinek aki ebben részt vett – mondta a polgármester.

Kilenc hete indult el a képernyőn a digitális oktatást segítő műsor az önkormányzat kezdeményezésére a digitális oktatás részeként. Fontos visszajelzés, hogy azóta a diákok rengeteg szorgalmi feladatot oldottak meg és küldtek be a műsor e-mail-címére, körükben értékes ajándékok találnak gazdára a tanév végén, amelyek összértéke közel 600 ezer forint.


Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek