| 2020. augusztus. 16. | 2 perc olvasás

Sikeres a Természetjáró app

Magyarország turistatérkép-alapú, ingyenes digitális útikönyvének kínálatában, amelyet főként az aktív kikapcsolódást keresők számára fejlesztett a Magyar Természetjáró Szövetség, már több mint 620 túraajánlat és mintegy 2000 látnivaló ismertetője érhető el.

               

Nem egészen egy év alatt több mint 100 ezren töltötték le a két nagy mobil platformra, Androidra és iOS-re, és ez a szám 2020. augusztusának elejére - azaz 20 hónappal a bevezetése után - már elérte az újabb mérföldkőnek számító 200 ezret.

A Természetjáró.hu elsősorban egy kirándulóknak és túrázóknak szánt digitális útikönyv. A felhasználók nem csupán a felkészültségüknek és az ízlésüknek megfelelő túraötletek között válogathatnak benne, hanem a segítségével megismerhetik Magyarország természeti és kulturális örökségét is, hiszen a katalógusában mintegy 2000 látnivaló részletes, jó minőségű fotókkal gazdagon illusztrált ismertetője szerepel: váraké, kastélyoké, templomoké éppúgy, mint kilátóké, barlangoké, vízeséseké vagy geológiai képződményeké, de például a balatoni strandok zöme sem maradt ki belőle. A Magyar Természetjáró Szövetség szerkesztői folyamatosan bővítik a kínálatot, így mostanra 627 túra között lehet válogatni az egészen rövid, gyerekekkel is teljesíthető sétáktól és a komoly sportértékkel bíró, hosszabb útvonalakig. A kínálatban egyre több kerékpártúra szerepel.

A Természetbarát forrás a Szalamandra-tónál.
A Természetbarát forrás a Szalamandra-tónál.
sopronitema.hu

Az Outdooractive nevű német cég piacvezető platformjára épülő felületbe beépítettek egy túratervezőt is, amelyen az ösvényeket és jelzett turistautakat feltüntető térkép segítségével bárki könnyen megszerkesztheti a saját túráját, mégpedig nemcsak Magyarországon, hanem lényegében bárhol a világon. A mobil app mindezt olyan terepi funkciókkal egészíti ki, mint a tájékozódást megkönnyítő navigáció akár offline módban, az útvonalrögzítés, az iránytű és a csúcskereső.

Mivel a hivatalos nyomvonal található meg benne az összes bélyegzőhellyel és rengeteg, útba eső látnivalóval, az app kiválóan alkalmas kéktúrázásra is. Ráadásul nemcsak magyarul, hanem németül, angolul és szlovákul úgyszintén, hiszen a felhasználói felület és az Országos Kéktúra teljes tartalma ezeken a nyelveken is elérhető.


termeszetjaro.hu

A Természetjáró app kínálata folyamatosan bővül, és a szövetség tervei szerint még idén ősszel modernebbre változik a felhasználói felület, valamint a turistatérkép megjelenítése is.

Legnépszerűbb cikkek