| 2024. június. 17. | 1 perc olvasás

Sikeres évadot zárt a Soproni Petőfi Színház

Évadértékelő társulati ülésén zárta le a 2023/2024-es szezont a Soproni Petőfi Színház. A rendezvényen kiosztották az évad színésze díjat, amelyet Dienes Blanka vehetett át, valamint az évad táncosa díjat, melyet Szalai Rékának ítéltek. A társulat törzsgárda tagjának Horváth Pétert választották.

A társulati ülésen Kóczán Péter, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta: a közönség pozitív visszajelzései, valamint a bérletértékesítések is azt mutatják,hogy egy rendkívül sikeres évadon van túl a Soproni Petőfi Színház. 

fotó: Rombai Péter 

Kiss József, a Soproni Petőfi Színház igazgatója az évadzáró ülésen kiemelte: a szenvedélyek évada várakozáson felüli sikereket hozott a társulatnak. 

Mindenkiben buzgott a szándék, a színház iránti valódi szenvedéllyel álltak a kollégák a nehézségek elé, s így felül tudtunk kerekedni még a legváratlanabb helyzeteken is. Létrehoztunk egy évadot, szerintem szinte rekordidő alatt, nagyon komoly előadásokkal, és ezek komoly sikereket is hoztak nekünk. A sok munka felrázott bennünket, a bemutatók alkalmával pedig alkalmunk nyílt ünnepelni is

- összegezte a szenvedélyek évadát Kiss József. 

fotó: Rombai Péter 

Kiss József, a Soproni Petőfi Színház 2024/2025-ös szezonja kapcsán kiemelte, a Mélységek és magasságok évad darabjai olyan üzeneteket hordoznak, amelyek azt tükrözik: sötét mélységeket legyőzve, nagy mélységekből felemelkedve lehet eljutni a fényes magasságokba, miközben nehéz lélekutakat és szerteágazó történeteket járunk be. Ezekről szólnak az előadások a nagy drámáktól kezdve egészen a vígjátékokig.

A társulati ülésen Demcsák Ottó a Sopron Balett vezetője adott útravaló gondolatokat a társulat tagjainak, majd zárásként átadták a színház nívódíjait.

fotó: Rombai Péter 
Az év színésze díjat Dienes Blanka, az év táncosa díjat pedig Szalai Réka vehette át. A társulat törzsgárda tagjának Horváth Pétert választották.  
fotó: Rombai Péter 

 

Legnépszerűbb cikkek