| 2017. december. 7. | 1 perc olvasás

Sikeres évet zárt a Castrum SC

Eredményes 2017-es évet tudhat maga mögött a Castrum SC egyesülete: számos utánpótlás-elismeréssel, külföldi, és hazai tornákról is éremmel a nyakukban utazhattak haza a sportolók. A kapuvári dojoban már az ovis korcsoporttól kezdve építik utánpótlás-bázisukat a castrumosok, amelyet családias hangulat övez.

7 Európa-bajnoki helyezéssel, 4 junior világkupa díjjal és további érmekkel gazdagodott 2017-ben a Castrum Sport Klub. A küzdősport – egyesület szakmai munkáját sensei Pantelics Péter irányítja, aki portálunknak azt nyilatkozta: kemény, de eredményes évadon vannak túl a sportolók. 

„53 klub közül a 4. helyen végeztünk a Magyar Kyokushin Karate Szövetség pontversenyében, amely az egyesület taglétszámát tekintve kiváló eredmény. Idén 3 Európa-bajnokságon is részt vettünk, többek között Németországban, Dániában és Lengyelországban és egy Világbajnokságon Kazahsztánban, valamint további számos hazai és nemzetközi versenyen, ahol dobogós helyezéseket sikerült szereznünk” mondta Pantelics Péter. A klub vezetője azonban mégsem a sikerek sokaságára a legbüszkébb. Szerinte a legörömtelibb az egyesület működésében az, hogy idősek és fiatalok egymással együttműködve segítenek egymáson, ebben a családias közegben.

Jelentős szerepet játszott a 2017-es év eredményeiben Pantelics Bence, aki EB arannyal hagyhatja maga mögött az idei esztendőt. A sportoló elmondta: a KWU első helyezés mellett 18 évesen sikeres fekete öves vizsgát tett, amire 13 évet készült.

„A Shinkyokushin Harcművész Szövetség Nemzetközi Edzőtáborában közel 3 órás technikai vizsga után, a Magyar Válogatott magjával is meg kellett küzdenem, de végül sikerült kiharcolnom az elismerést. Dobogóra állhattam az U22-es Kyokushin Karate Európa Bajnokságon is, ami nagyon sokat jelent számomra. Most aktív pihenéssel telik az idő, aztán megkezdjük a készülést a 2018-as esztendőre. Nem lesz könnyű dolgunk, de igyekszünk felülmúlni az elmúlt év szép sikereit.” emelte ki a versenyző.

A Castrum SC közel 80 taggal működik, és három szakosztályt tart fenn, a karatésok mellet kick-boxosok, és ovikaratésok is látogatják a kapuvári dojot.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Castrum SC

Legnépszerűbb cikkek