| 2019. december. 30. | 2 perc olvasás

Sikeres évet zárt a Soproni Polgárőr Egyesület

Szilveszter előestéjén tartotta meg évzáró összejövetelét a Soproni Polgárőr Egyesület, ahol a város, a megyei szervezet és a rendőrség képviselőivel közösen értékelték az esztendőt és megfogalmazták legfontosabb terveiket is.

- Lassan 25 éves hagyomány az évzáró összejövetel az egyesület életében, amin azok vehetnek részt, akik a teljesített szolgálati óráikkal kiérdemelték – mondta el kérdésünkre Vig József Attila, a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke, aki a 2019-es évet is értékelte. - Elveszett személyt kutattunk fel, és a határvédelmi szolgálatban is nagyon aktívan vettünk részt 1200 feletti óraszámmal. A tevékenységünk több mint 80 százalékában a rendőrséggel közösen teljesítjük a munkánkat. Az elnök hozzátette, nagy öröm, hogy vendégül láthatták az összejövetelen Dr. Farkas Cipriánt, Sopron polgármesterét, aki előbb lett aktív polgárőr, minthogy a város vezetőjévé választották, ugyanígy Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője is több éve a polgárőrség kötelékébe tartozik. A jövő évre vonatkozóan Vig József Attila elmondta: szeretnék elindítani a motoros szolgálatot, ami az egész megye területén tevékenykedne, ehhez szeretné a megyei szervezet és a város támogatását kérni, hogy járjanak közben vállalkozásoknál a motorok és a speciális felszerelés beszerzéséhez.

Az esten a polgárőr egyesület tagjai jutalmat is átvehettek szolgálatukért.
Az esten a polgárőr egyesület tagjai jutalmat is átvehettek szolgálatukért.
fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester megköszönte a polgárőrök egész éves munkáját és kiemelte, hogy ők azok az emberek, akik civilként, szabadidejük terhére, a közösség iránti elköteleződésből, hasznos szolgálatot teljesítenek a közbiztonság fenntartása érdekében. - Ez egy önzetlen cselekedet, amit ingyen tesznek a polgárőrök, mégis az a szerep, amit betöltenek a közösség életében mással nem pótolható. Hozzájárulnak a közbiztonsághoz, amit az adatok is alátámasztanak, és jelenlétük utcáinkon a szubjektív biztonságérzetet is növeli-hangsúlyozta a polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek