| 2023. június. 29. | 3 perc olvasás

Sikeres évet zártak a Soproni Darazsak

Megtartotta a Soproni Darazsak Sportakadémia hagyományos családi évzáróját. Az eseményen értékelték a sikeres szezont, díjazták a legjobbakat, és Török Zoltán ügyvezető bejelentette a Sopron Basket jövő évi keretébe pályázó utánpótlás játékosok névsorát.

Zsúfolásig megtelt az Aréna a Soproni Darazsak Sportakadémia évzáróján. Idén egy családi nappal bővítették ki a szokásos szezonzáró rendezvényt. Így a gyerekeknek ugrálóvárral, szabadtéri kosárpályával kedveskedtek.

Fotó: Griechisch Tamás

Czukorné Hollós Anna, a Sportakadémia szakmai igazgatója elmondta:

Egy nagyon eredményes szezont zárnak a Darazsak. Mind egyéni fejlődésekben, mind pedig csapat szinten eredményesek voltunk.

Mi nagyon boldogok vagyunk természetesen, de soha nem lehetünk teljesen elégedettek, mert mindig lehet még jobban végezni a munkánkat. A szezon során előfordult hibákat vagy problémákat a következő szezonban természetesen szeretnék kiküszöbölni, de alapvetően elégedettek vagyunk ezzel a szezonnal. Nagyon sok szép eredmény született. A bajnoki cím volt a legnagyobb sikerünk. Varga Alíz, aki korábban a Sportakadémia játékosa volt, idén a felnőttek között a magyar válogatott tagja lett. Mai nap évzáró van. Ilyenkor lezárunk egy szezont, a legtöbb játékos edzőt vált, csapatot vált, elköszönnek. Szerintem ez mindig egy szép hagyomány és szép rendezvény. Most ezt próbáltuk kibővíteni, és egy családi délutánt rendezni.- mondta el a Czukorné Hollós Anna.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen jutalmazták a legkiválóbb játékosokat és edzőket is, valamint fontos bejelentésekre is sor került.

Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője kiemelte: A korábban már bejelentett Sitku Zsuzsa és Erdély Alexandra mellett nyolc játékos kap meghívást a felnőtt csapat felkészülési időszakába.

Ezeknek a játékosoknak lehetőségük lesz beverekedni magukat a Sopron Basket keretébe a 2023-2024 szezonra.

Nagy öröm számomra, hogy ezek a játékosok a saját Akadémiánkról várják a bemutatkozást. Túl vagyunk egy kéthetes egyéni képzőtáboron, ahol a felnőtt csapatok szakmai stábja tesztelte ezeket a játékosokat. Minden reményünk megvan arra, hogy többen közülük meg fognak felelni, és a felnőtt keretben fogjuk őket látni itt az Arénában.

Fotó: Griechisch Tamás

Kókai Patrícia, Völgyi Lili, Janzsó Alíz, Szikszai Franciska, Salamon Réka, továbbá a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiáról Sinka-Pálinkás Szofi, valamint a Csata DSE-ből frissen igazolt Toman Dóra és Toman Réka alkotja a Sopron Basket jövő évi bő keretét.

A felnőtt csapat felkészülési programjának végén azok maradnak a keretben, akik a szakmai stábot meg tudják győzni arról, hogy már most hasznos tagjaivá tudnak válni csapatnak.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere, aki hangsúlyozta: Sopronban a sportnak hatalmas területét foglalja el a Darazsak Sportegyesület, most már Darazsak Akadémia, hiszen három éve államilag elismert Akadémia.

Hihetetlen munkát végeztek itt az elmúlt 20-25 évben, és ennek az eredménye a mai nap is.

Ezen az évzárón nagyon sok gyermek van itt. Nagyon sok válogatott játékos van, erre a város is nagyon büszke, és büszkék vagyunk arra is, hogy ilyen kiváló szakmai stáb dolgozik itt. Ezen az évzárón megköszönjük az  egész szakmai stábnak, a játékosoknak a kemény munkát, és nem szabad elfelejteni a szülőket, akik folyamatosan támogatják gyermekeiket, hogy részt tudjanak venni az edzéseken és mérkőzéseken.  

Fotó: Griechisch Tamás

A gyerekek mosolygós arccal és játékkedvvel kosaraztak ma is, mint az év többi napján is a darazsak színeiben.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek