Sikeres kosaras bajnoki hétvége

Mindkét élvonalbeli soproni kosárlabda csapat eredményesen szerepelt a bajnokság hétvégi fordulójában. A hölgyek a tavalyi ezüstérmes Szekszárd otthonában, míg az urak hazai pályán a Kaposvár ellen arattak fontos győzelmet.

A Sopron Basket 67-56-os győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában a hazai élvonal csúcsrangadóján. Ezzel a mezőnyben egyedüliként a címvédő soproni csapat őrzi veretlenségét. A harmadik negyed végén és a negyedik elején 15-0-s soproni futás döntötte el a győztes kilétét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a soproniak amerikai légiósa, Candice Dupree volt 17 ponttal.

Eredmény: Atomerőmű KSC Szekszárd-Sopron Basket 56-67 (17-19, 16-11, 7-19, 16-18)

Az idei első hazai Euroliga mérkőzésen november elsején az Olympiacos csapata ellen mérkőzik meg a soproni együttes. 


www.sakc.hu/Wölfing Béla

A férfi kosárlabda bajnokság élvonalában az SKC kezdett jobban a Kaposvár ellen , az első negyed után a remek védekezésének köszönhetően már tízzel vezetett. Állandósult a differencia, igaz a csapatok alaposan visszaestek a pontgyártással. A félidőben 37-22 volt az állás. A szünet után hamar dűlőre vitte a meccset a Sabáli csapat. A különbség az idő múlásával egyre jobban nyílt, a vendég együttes elvesztette a fonalat, alig-alig talált a gyűrűbe, és kiszállt a versenyből. A hazaiak a végére már a fiatalokat is felküldték a pályára.

Sopron KC-Kaposvári KK 79-57 (22-13, 15-9, 22-13, 20-22)

Legnépszerűbb cikkek