Sikeres kosaras hétvége

Az élvonalbeli kosárlabda pontvadászatban Sopron KC hazai pályán az ASE Paks ellen őrizte meg hazai veretlenségét, a hölgyek magabiztosan nyertek a fővárosban az NKE Csata othhonában.

A férfi élvonalbeli bajnokság hetedik fordulójában  a  hazai pályán addig veretlen Sopron KC az Atomerőmű SE együttesét fogadta. Nagyon beragadt a meccs elején a Paks, amely négy és fél perc elteltével szerezte első kosarát miközben a fehér mezes SKC remek támadásokat vezetve fokozatosan ellépett ellenfelétől.  A 21 pontos, 10 lepattanós dupla duplát szállító Trajkovszki nagyon aktív volt a paksiaknál, de Evansen kívül nem igazán akadt társa, viszont Wigginsék szépen elosztották a terheket és hiába adtak le hét pontot az előnyükből a Sabáli-tanítványok a félidőig, érezhető volt még ekkor is a hazaiak fölénye.
A fordulás után 39-40-nál átvette a vezetést az Atomerőmű SE, ám két percnyi adok-kapok után elhúzott kilenccel a vendéglátó Molnár Marcell távolija után  Wiggins dobott kosarat, ezzel 60-50-es állással jöhettek ki a záró etapra a csapatok.
 A zárófelvonásig még növelte előnyét a Sabáli-legénység , de a negyed elején ismét feljött négy egységre a Paks, így újra nyitott volt a meccs. Négy perccel a végső dudaszó előtt már kettőre olvadt a soproni előny , ám a hajrában újra megrázta magát a hazai együttes és végül 77-67-re megnyerte a találkozót, ezzel megőrizve hazai veretlenségét.

 

Angelo Warner
Angelo Warner
www.kosarsport.hu

A tabella első két helyezettjének mérkőzésén a címvédő Sopron Basket 104-58-as győzelmet aratott az NKE-Csata otthonában. A Sopron már az első percekben 10-2-re ellépett és az első negyed végén 29-18-ra vezetett. A Zahui, Dupree kettőst kell kiemelni, akik 10-10 pontot értek el ebben a szakaszban. Ráadásul ketten együtt mindössze egy dobást hibáztak. A második etapban 31-25-re még felzárkózott a Csata. Innen azonban 19-2-es sorozattal állva hagyta riválisát a Sopron és ezzel lényegében el is döntötte a pontgazdag találkozót. A félidőben 59-35 állt az eredményjelzőn. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A harmadik negyedben stabilan 30 pont felett állt be a differencia. Az utolsó 10 percnek 82-49-ről vágtak neki a felek. Az extra dobóformát mutató soproni csapatból minden pályára lépő játékos betalált és öten is kétszámjegyű pontot értek el.


www.csatabasketball.hu

Legnépszerűbb cikkek