Sikeres rajtot vett a Sopron Basket

A Sopron Basket 10 pontos győzelemmel kezdte szereplését az Euroliga 2020/2021-es kiírásában. A soproniak döntő pillanatban mindig tudtak újítani és végül 70-60-ra múlták felül a Bourges csapatát.

Jelena Brooks duplája és Alix Duchet triplája vezette fel összecsapást, mely egy pontszegény, rendkívül küzdős negyeddel indult. Az első szakaszban fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A Sopronnak 11-7-nél nyílt lehetősége kisebb lépéselőnyre, de az első szakasz végére kiegyenlített a francia gárda. Mind a két csapatnak 12 mezőnykísérlete volt, a Sopron négyet, a Bourges hármat értékesített.

A második etap Tina Krajisnik találatával indult és lélektanilag rendkívül fontosnak bizonyult, hogy pár ponttal, de újra a mieink vezettek. Fegyverneky Zsófia duplája után már 23-16 állt az eredményjelzőn. A második szakasz közepe a vendégeknek sikerült jobban. Gáspár Dávid 25-21-nél kért időt, de a folytatásban két pontra is felkapaszkodott a Bourges. A hajrában January két büntetője és Brooks triplája alakította ki a 34-29-es félidei állást.

A nagyszünetben January 11, Brooks 9 pontnál járt a mieinknél. Bourges-i oldalon Isabelle Yacoubou 8, Alexia Chartereau 7 egységig jutott az első 20 percben. A Sopron mezőnyből 25 kísérletéből 12-t értékesített, míg a Bourges 28-ból 11-et. A lepattanónkban minimális különbség mutatkozott, míg az eladott labdákat tekintve a vendégek statisztikai lapján 10, a soproniakén 9 állt.

A harmadik negyedet is Brooks találata indította, amivel 36-29-re módosította az állást.  A második etaphoz hasonlóan a harmadik közepén ismét akadt egy felzárkózása a Bourges-nak. A Sopron lelki erejét dicséri, hogy két pontnál közelebb nem engedte riválisát. Döntő pillanatokban mindig volt, aki tudott lendíteni az együttesen. A harmadik etap végén Gabby Williams alakította ki a 48-44-es eredményt.

A záró szakasz elején Alexia Chartereau triplájával egy pontra visszajöttek a vendégek, akik 51-50-nél rövid időre a vezetést is átvették. Tina Krajisnik juttatta újra előnyhöz a Sopront. Kétszer is megvillant a rutinos center, majd Gabby Williams triplája után 57-53-ra mentek a mieink. Az utolsó öt percben ez a 2-4 pontos előny végig megmaradt. A döntő pillanatokat Briann January villanásai hozták el, aki előbb triplából volt eredményes, majd egy középtávolit is értékesített. A hajrában 64-57 után négy egységnél közelebb a Bourges nem került. Jó büntetőzés és az utolsó utolsó másodpercekben Brooks indításos duplája alakította ki a végeredményben megjelenő különbséget.

nyitókép: FIBA Basketball

Legnépszerűbb cikkek