| 2021. május. 15. | 1 perc olvasás

Sikeres vizsgát tettek a soproni motoros polgárőrök

Minden évben kötelező a motoros polgárőrök úgynevezett F3-as vizsgája, annak érdekében, hogy a rendőrökkel közös szolgálatot tudjanak ellátni, magas színvonalon. A vizsga KRESZ-feladatokból és gyakorlati megmérettetésből áll. A Soproni Polgárőr Egyesület 11 motoros tagja szombaton teljesítette a felmérést, sikerrel.

Az aréna mögötti területen vizsgáztak a motoros polgárőrök, akiket az eső sem tántorított el a megmérettetéstől, hisz így még életszerűbb körülmények között, éles helyzetben teljesíthették azt. Vig József Attila elnöktől megtudtuk: a próbatételre Sopronba érkezett a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, dr. Forrai Zsolt r. ezredes is, aki nagyra értékelte a polgárőrség és a rendőrség motoros szolgálatainak a tevékenységét, amivel elősegítik a rendőrök munkáját és a lakosság biztonságérzetét, továbbá a jövőben is igényt tart a polgárőrök aktív részvételére a motoros rendőrök munkájának támogatásában. A vizsgabizottság elnöke az Országos Polgárőr Szövetség motoros tagozatának elnöke, Egresi Péter volt.

A motoros polgárőrökkel így tehát a jövőben is találkozhatunk a város közterületein a rendőrökkel közös járőrszolgálatban, illetve önállóan is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek