| 2016. október. 18. | 1 perc olvasás

Sikeres volt a Csongor településnek szánt adománygyűjtés

Nem csak Sopronban, hanem négy környező településen is gyűjtöttek adományokat a kárpátaljai településnek. A tárgyi félajánlások odaértek Csongorba és a Sopron Segít Közalapítvány által felajánlott összegből egy segélyalapot is létrehoznak a településen.

A Sopron Segít Közalapítvány és a Szent Benedek Idősek háza az idei évben is adománygyűjtést szervezett a Sopron által mentorált kárpátaljai Csongor település számára. 

A szervezők köszönetüket fejezik ki mindenkinek, akik adományaikkal hozzájárultak a több mint 8 köbméternyi tárgyi felajánláshoz illeteve azok összegyűjtéséhez, melyeket a hétvégén több járművel vitték el a szervezők a faluba.

Az idei évben Sopronon kívül már négy környékbeli település is meghirdette és ezzel támogatta ezt az akciót, ahonnan szintén rengeteg adomány érkezett. Természetesen jár a köszönet Fertőd, Hegykő, Sarród és Sopronhorpács segítőszándékú embereinek is az önzetlen segítségért. 

Az adományok már Csongoron vannak
Az adományok már Csongoron vannak

Barcza Attila (Sopron Segít Közalapítvány elnök) és Filep Márk (Szent Benedek Idősek Háza szervező) arról tájékoztatta portálunkat, hogy a gyermekjátékok jó helyre kerültek a Csongori Óvodában, és annyi gyermekruha, pelenka és gyermekápolási kiegészítő gyűlt össze, hogy jut majd minden nehéz helyzetben élő, kisgyermeket nevelő családnak és a közeljövőben születendő gyermekeknek is tud majd a település kezdőcsomagot adni.  

A Közalapítvány jóvoltából 300.000 Ft is átadásra került a településen, amely összegről Csongor vezetősége úgy döntött, hogy egy segélyalapot létrehozva azokat az özvegyeket igyekszik majd támogatni, akik gyermeküket egyedül nevelik, mert sajnos nagyon sok család él ebben az élethelyzetben.

A szervezők elmondták, hogy az idei gyűjtés és a látogatás ismét megerősítette őket abban, hogy a kezdeményezést jövőre is folytatni kell, hiszen nagy szükség van Csongoron a segítségre. Hangsúlyozták, hogy köszönik mindenkinek az adományokat és támogatást.

Csongoron egy segélyalapot is létrehoznak a felajánlott adomány összegéből
Csongoron egy segélyalapot is létrehoznak a felajánlott adomány összegéből
Csongor - életkép
Csongor - életkép

Legnépszerűbb cikkek