| 2022. március. 22. | 1 perc olvasás

Sikeres volt a Lions Club adománygyűjtő akciója

A Lions Club Sopron és a Sopron Lady Lions Club közösen kezdett adománygyűjtésbe a háborús menekültek megsegítésére. A gyűjtés csaknem három hétig tartott és két ponton lehetett leadni az adományokat.

Nagyon sok adomány érkezett, melyek elsősorban tartós élelmiszerek, bébiételek, higiéniai eszközök, gyógyszerek, vitaminok, orvosi kellékek voltak, de érkezett gyermekjáték és más egyéb is. Sopron testvérvárosából, Kemptenből is érkezett szállítmány. Az adományokat a Nyíregyháza LC által kezelt Beregsurány melletti gazdaságban található Lions-raktárban pakolták ki.

Az átadásra nemcsak a nyíregyházi Lions Club tagjai jöttek, hanem Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka is, aki a kárpátaljai Lions-kontakt évek óta. - Nagyon hálás volt a soproniak és a kempteniek nagylelkű adományaiért. Elmondta: míg a határ magyar oldalán az emberek már csak pár órát tartózkodnak és útnak indulnak - akiket el kell látni -, az ukrán oldalon nagyon sokan napokig várakoznak. További probléma, hogy az ott élők elhagyják lakóhelyüket, így az idősgondozásban munkát vállalók is. Mivel az idősek nem utaznak, így nagyon sokan maradnak egyedül, ellátatlanul. Velük is törődni kell.

fotó: Lions Club Sopron Facebook oldala
fotó: Lions Club Sopron Facebook oldala

 

Legnépszerűbb cikkek