| 2019. február. 9. | 1 perc olvasás

Sikeres volt a Német Nemzetiségi Bál

Teltház, és kiváló hangulat – rengetegen mulattak szombat este a GyIK Rendezvényházban szombaton este, a hagyományos Német Nemzetiségi Bálon. A ceremóniát a Soproni Német Nemzetiségi Iskola hívta életre.

A rendezvény a Sopron Város Fúvószenekarának előadásával kezdődött. Az ünnepélyes dallamok után nyitóbeszédet mondtott Tormáné Bakody Noémi, a Soproni Német Nemzetiségi Iskola igazgatója. Beszédjében örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényre, és üdvözölte a jelenlévőket, így a német nemzetiségi vezetőket, és Mágel Ágostot, aki Sopron Önkormányzatának képviseletében jelent meg a bálon. 


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény programkínálata színes volt. Fellépett Láng András, az iskola 4.a. osztályos tanulója, valamint az intézmény Nemzetiségi Gyermektánccsoportja. Őket Maráz István, Kende Judit, Kőhalminé Nagy Erika, Regényiné Schöberl Hella és Veresné Rosenstingl Eszter készítették fel.

A parkettet még a Testvériség Táncegyüttes is koptatta. Majd az egész éjszakán átívelő rendezvényen a Roland & Company biztosította a talpalávalót.

A bál bevétele az iskola nevelési - oktatási lehetőségeinek bővítését segíti, különös figyelemmel a német nemzetiségi nyelvoktatásra, a nemzetiségi hagyományok ápolására és átadására, a sportra, a tehetséggondozásra.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek