| 2019. április. 15. | 1 perc olvasás

Idén is sikeres volt a Bringabörze a Vasvillában

Ingyenes bringabörzére várták az érdeklődőket vasárnap. A Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumában rengetegen megfordultak a borús, esős idő ellenére. A rendezvényen ingyenes regisztrálhatták a kerékpárokat a Bikesafe rendszerben.

Az apró gyermekkerékpártól a profi kétkerekűig mindent felkutathattak a vásárolni vágyók a Vasvilla Bringabörzén. Az idei évben is nagy érdeklődés mellett zajlott az esemény. A rendezvény jó lehetőséget adott azok számára is, akik most döbbentek rá, hogy gyermekük kinőtte a biciklijét, vagy régóta a garázsukban porosodik a megunt kétkerekű.

A Bringabörzén vásárolt kerékpárokat azonnal regisztrálhatták a vevők. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Soproni Rendőrkapitányság munkatársai mutatták be a Bikesafe rendszert. A helyi polgárőrség és közösségi szolgálatot végző diákok segítették a rendőrség munkáját. A „BikeSafe” ingyenes kerékpár-regisztráció lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan is feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a hatóság a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost.

A bringabörze kapcsolódik az iskola hagyományos Családi Kerékpártúrájához, amit idén június 2-án rendeznek.

Legnépszerűbb cikkek