Bizonyítottak a kapuvári karatésok

Szombaton rendezték meg Budapesten, a Kellner Ferenc Sportcsarnokban a Dream Cup World i-Karate Nemzetközi Bajnokságot, ahol 80 sérült parasportoló bizonyította képességét a nemzetközi bírói gárda előtt.

Kerekesszékes, autizmussal élő, látássérült és mozgásukban korlátozott karatékákkal és kisérőikkel telt meg a Madárfészek Sportakadémia, ahol 2 tatamin zajlottak a KATA küzdelmek.


Magyar Lóránt, a Castrum SC Kapuvár Para Karate versenyzője a 302-es kategóriában formagyakorlatával ezüstérmet vívott ki. Az egyéni versenyszámokat követően a páros KATA versenyekre került sor. Itt a Castrumos különítmény 9 induló közül, épp hogy pár századnyi pontkülönbséggel lecsúszott a dobogóról, így a Magyar Lóránt - Pantelics Péter páros az előkelő 4. helyen végzett.

" - Nagyon tanulságos volt számomra a hétvégi bajnokság. Látni a sérült fiatalokat, ahogy sokszor edzőik segítségével, néha többszöri "nekifutásra", de sikeresen végezték el a néha 20 lépésnél is bonyolultabb küzdő gyakorlatokat, úgy vélem, egytől egyig szamurájokként küzdöttek. 22 éve versenyeztem utoljára. Nem gondoltam volna, hogy még egy nemzetközi bajnokságon tatamira fogok lépni, főleg nem, hogy KATA versenyszámban.

Lórival a Yantsu Katát mutattuk be. Figyeltünk egymás ritmusára, és véleményem szerint remek volt az összhangunk. Az, hogy a belgák vitték el a dobogós helyeket, nem volt meglepő számunkra, hiszen Shihan Koen Spitaels már több éve foglalkozik parasportolókkal, és nyugaton jóval nagyobb az empátia és az elfogadás a sérült emberek iránt. Büszke vagyok Lórira és mind a 80 indulóra, akik szombaton kiálltak és megmutatták, mire képesek az iKarate sportban" - mesélte el sensei Pantelics Péter, a Castrum edzője a hétvégi tapasztalatait.

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: karate

Legnépszerűbb cikkek