| 2019. május. 23. | 1 perc olvasás

Sikeresen szerepeltek a Soproni Egyetem hallgatói a versenyen

Május 17-én a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Magyalosi Lőterén hívták életre a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokság 2019-es versenysorozat következő állomását, melyet az erdőgazdaság egyik korábbi munkatársának emléke előtt tisztelegve "Csontos István Emlékverseny" néven tartottak meg.

A 102 versenyző között 4 erdőmérnök hallgató és 4 soproni erdészeti szakközépiskolai diák is ott volt a szakirányú iskolai tanulók kategóriájában, a versenyszámot a Soproni Egyetem másodéves erdőmérnök hallgatója, Fülöp Zsolt sikerével zárult. 

Végeredmény: 

1. Fülöp Zsolt (Soproni Egyetem) 255 pont

2. Kiss Péter (Roth Gyula ESZKI) 195 pont

3. Reményfy Zsigmond (Soproni Egyetem) 186 pont

                       

Fülöp Fanni felvétele

A verseny 2 compact, 1 bolygó trap pályából, összesen 75 korongból álló sörétes, valamint egy futó vaddisznó alakra, egy álló őzalakra támasztással történő és egy álló vaddisznó alakra szabadkézből történő, mindhárom esetben 5-5 lövéssel teljesítendő golyós pályákból állt.

Az eredmény eltalált korongok esetén 2 ponttal, a golyós versenyszámok esetén pedig 10 pontig terjedő lövésenkénti maximális elérhető eredményből állt össze. Így a 3 sörétes rotte 150 pontot ért, valamint a 3 golyós versenyszám is 150 pontot ért. Összességében 300 pont volt megszerezhető az egésznapos verseny során.

Az eredményhirdetést követően megkoszorúzták Csontos István emlékoszlopát, melyet az erdőgazdaság állított néhai dolgozójának, akinek emlékét a mai napig nagy tisztelettel és szeretettel ápolják.

(Éliás Tibor erdőmérnök hallgató, a Herman Ottó Szakkollégium elnökének tudósítása alapján. Fotó: Fülöp Fanni és Éliás Tibor)

Legnépszerűbb cikkek