| 2021. július. 8. | 1 perc olvasás

Sikeresen újraélesztettek egy kisfiút a Lőver strandon

A gyermeket egy ott tartózkodó szakápoló, Szakács Veronika élesztette újra a strandon, és stabil állapotban vitte a mentő Győrbe. Úgy tudjuk, egy négyéves, Dávid nevű kisfiú került víz alá szerdán.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint több mentőegységet is riasztottak a helyszínre, ahol egy egészségügyi dolgozó által megkezdett gyermek újraélesztése zajlott. Az időben megkezdett gyors és szakszerű újraélesztésnek köszönhetően a mentők a gyermeket stabil állapotban szállították kórházba.

Szakács Veronika, a Sürgősségi Osztály szakápolója elmondta, baráti társasággal érkeztek strandolni szerdán, amikor a büfénél ülve este hat óra körül kiabálásra lett figyelmes, majd meglátta, hogy a földön fekszik egy gyermek, akit a vízimentők emeltek ki a medencéből. A kisfiúnak nem volt légzése és keringése, így megkezdte az alapfokú újraélesztést, és felvették a kapcsolatot a mentőkkel. 2-3 perces újraélesztést követően tért vissza a gyermek légzése, majd stabil állapotban a mentők Győrbe szállították.

Szakács Veronika hangsúlyozta, a gyermek édesanyja végig mellette volt az eset alatt. Arra kér mindenkit, hogy hasonló esetben azonnal kezdje meg az újraélesztést, még ha nem is szakember, hiszen ezen múlik minden. Ő maga már felnőtt életet is megmentett korábban, de most a kisgyermeknél úgy érezte, mindenképpen segítenie kell.

Borítókép; Soproni Vízmű 

Legnépszerűbb cikkek