| 2020. június. 20. | 1 perc olvasás

Sikeresen zárult a Győri Civil Szövetség projektje

Sikeresen zárult a Győri Civil Szövetség, Győr-Moson-Sopron megyében, kiemelten Sopron és térségében megvalósított 3 éves pályázata. Az EFOP-1.3.5-16-2016-00352, a „Társadalmi szerepvállalás erősítése az önkéntességen alapuló közösségek fejlesztésével” elnevezésű programban 193 esemény, több mint 5400 fő bevonásával valósult meg.

A civil szervezet az elmúlt években megyei szinten nagyban hozzájárult az önkéntesség népszerűsítéséhez, és ahhoz a társadalmi felelősségvállaláshoz melyet a résztevők megvalósítottak - mondta dr. Rácz Sándor projektmenedzser. 96 rendezvény valósult meg, négy 24 alkalmas tematikus klub keretében, az előadók a résztvevők, a hagyományok, a család, a közösségek és az önkéntesség témakörben tartották ezeket. 22 alkalommal szerveztek Közösségi Kulturális Előadást, melyeknél a Soproni Pedagógusok Művelődési Háza adott otthont az eseményeknek, a 22 alkalommal neves előadók tartottak sikeres előadásokat.

Efelett 3 önkéntes Börzét, 6 önkéntes fesztivált is szerveztünk, ezeket már a térség bekapcsolásával. Projektünk fő elemét pedig az a 33 fiataloknak szervezett pályázati esemény, melyek zömében művészeti alkalmak, versenyek voltak, illetve a 33 környezetszépítő önkéntes esemény voltak, melyeken az önkéntesek gereblyéztek, festettel, takarítottak, lomtalanítottak, sírokat gondoztak, szociális intézményekben segítettek, vagy virágokat és fákat ültettek.

Tengelicsné Gyenese Andrea az egyesület elnöke elmondta, hálásak a támogatásért Magyarország Kormányának, az Európai Szociális Alapnak és a Széchenyi 2020 programnak.

Az egyesület hosszú évek óta dolgozik a megyében alapszabályban meghatározott céljaiért, számos sikeres projekt valósult meg. A cél mindig az értékteremtés, hogy az egyre inkább tapasztalható közönyt legyőzzük, mely tapasztalatom szerint csak erős közösségek, és közösségi értékteremtéssel lehetséges.

Legnépszerűbb cikkek