| 2017. március. 24. | 1 perc olvasás

SIP 2017: Tehetségek a színpadon és alkotások a kiállítótérben (galéria)

Ebben az esztendőben is megrendezésre került a Soproni Ifjúsági Pódium, kedveltebb nevén a SÍP, amelynek a GYIK Rendezvényház adott otthont péntek délután.

A már ötéves múltra visszatekintő rendezvényen a soproni és Sopron környéki középiskolások mérhették össze tudásukat a művészetek kilenc ágában. Az összművészeti fesztivál elsődleges célja mindig az ifjú tehetségek bemutatkozásának a lehetősége illetve a tehetségek felfedezése valamint tehetséggondozása.

Kezdetben csak azokat a kategóriákat hirdették meg a fesztiválon melyek Sopronban is nagy hagyománnyal rendelkeznek, így a versmondás, versírás, a népzene, a komolyzene, a színjátszás, a képzőművészet és a fotózás volt a lehetőségek listáján, azonban a tavalyi év sikere után tovább bővítették a kategóriákat, így idén már lehetett jelentkezni modern tánc és könnyűzene műfajokban is. 

Az idei évben 100 fő feletti volt a jelentkezők száma, melyek közül legtöbben a fotó és a versírás kategóriákban indultak, de nem maradt indulók nélkül egy kategória sem. Összesen nyolc középiskola tanulói vettek részt a megmérettetésen, ahol nagyszerű előadások és produkciók kerültek a színpadra. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek