| 2018. április. 26. | 1 perc olvasás

SKC: Fontos Győzelem!

Parázs hangulatú találkozón diadalmaskodott az élvonalbeli kosárlabda bajnokság alsóházának 4. fordulójában a Sopron KC. Sabáli Balázs tanítványai a DEAC együttesét fogadták és szoros csatában győzedelmeskedtek 91-84-re.

Győzelmi kényszerben léphett ki a hazai pálya parkettjére az SKC. Támadásban lassan, rossz ritmusban, egyénieskedve kezdett a Sopron, ezt a DEAC ki is használta. 10-3-as vendég vezetésnél a hazai gárda trénere időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Közel kilenc percen át csak Watkins és El-Amin szerzett pontot, Parker triplája után már a vendégek szorultak időkérésre. Az első negyed ugyanakkor egy pontos debreceni vezetéssel zárult.


www.sakc.hu

Ideálisan kezdett a Sopron, 10-1-es rohammal indult a második etap. A remek játék után azonban pillanatnyi visszaesés következett, három egységre zárkózott a DEAC. A hektikus második negyedet hozó meccsen azonban Henderson révén újra ellépett az SKC nyolc ponttal, az első félidő végül három pontos hazai előnnyel zárult. A nagyszünet után egy közel fél órás technikai szünet miatt csúszott a találkozó, ezután El-Amin triplájával folytatódott a játék. A DEAC kiválósága Jones egy 10-0-s vendég rohamot vezényelt, fordított és ellépett a DEAC. A különbség a szakasz végéig maradt, küzdelmes negyedik negyed elé nézhetett az SKC.


www.sakc.hu

Henderson hármasával visszaszerezte a vezetést a Sopronnak. Kevés volt a kosár, a záró etap inkább a küzdelemről szólt. Mészáros ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, majd a tiltakozó Sabáli ellen technikait, amelyből a vendégek csak egy büntetőt dobtak be. Ezután Parker lépett elő, az újbóli előny megszerzésében nagy szerepe volt az idegenlégiósnak. Ellépett a Sopron, majd rövid időn belül Henderson és Tóth is kipontozódott, de ez nem vetette vissza a hazaiakat a játékba, megérdemelten győzött a házigazda. Sopron KC – DEAC 91-84

Legnépszerűbb cikkek