| 2024. június. 12. | 1 perc olvasás

Skót válogatott labdarúgó unokaöccsei erősítik a Soproni FAC 1900 Sport Egyesület csapatait!

Bár már korábbi interjúban is említette, a legutóbbi nyilatkozatánál kapta fel a fejét a hazai média John McGinn, az Aston Villa FC csapatkapitányának, valamint a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon a magyar válogatottal egy csoportban szereplő Skócia középpályásának szavaira, miszerint két unokaöccse is Sopronban focizik.

McGinn Thomas és McGinn Mark Joseph a két labdarúgó palánta, akik Skóciából való hazaköltözésük után, 7 éve csatlakoztak a Soproni FAC 1900 SE-hez. A srácok előtte a szigetországban a skót Renton Craigandro F.C 1963 csapatában játszottak.

Thomas, a fiatalabb testvér, a legkisebbek között, az U7-es csapatban kezdte magyarországi pályafutását az Anger-réti Sporttelepen, ahol azóta is rendületlenül járta végig a különböző korosztályokat, és bár a fiatalabbak között is szerepelhetne, tudásának megfelelően jelenleg az egy évvel idősebb csapatban, az U14-es legénységet erősíti.
Fotó: Márkus Boróka 

Mark az U9-es lurkók között csatlakozott az egyesülethez, később szüneteltette labdarúgó pályafutását egészen a tavalyi évig. Most a vármegyei U16-os bajnokságban szereplő csapatának a tagja.

Hazatérésük után egyértelmű volt, hogy melyik egyesülethez csatlakozzanak a srácok, hiszen dédnagyapjuk, Kiss János is a SFAC kötelékében focizott, aki az 1920-as években a Szombathelyi Haladás egyesületét hagyta el a soproni gárda kedvéért, és erősítette a helyi csapatot.

Fotó: Tóth Zsombor 

A testvérpár továbbra is kapcsolatban áll skót rokonukkal, nemrégiben személyesen tekinthették meg a Premier League 37. fordulójában rendezett Aston Villa FC - Liverpool FC mérkőzést. A 3-3-as végeredményt hozó találkozó nemcsak a sok gól miatt volt élmény, hanem mert ismét találkozhattak unokabátyjukkal. Elmondásuk szerint folyamatosan követik az angol csapat és rokonuk eredményeit, rendszeresek a közös családi meccsnézések, és nagyon várják a csoportkörben a továbbjutást tekintve kivételes fontosságú mérkőzést.

Legnépszerűbb cikkek