Slágertermék a Széchenyi Hitel

Nem véletlenül ilyen népszerűek a Kereskedelmi és Iparkamarákban és a VOSZ-pontokon elindítható Széchenyi Kártya Program konstrukciói – mondta el lapunknak Kováts Árpád, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

A jelenlegi speciális gazdasági környezetben nincs a piacon kedvezőbb kamattal elérhető olyan hitel, ami célzott módon biztosítaná a vállalkozások működéséhez, fejlődéséhez szükséges forrásokat.

"Az a tény, hogy csak az idei évben Sopronban 434 hitelkérelmet dolgoztunk fel - ami összesen 4,5 milliárd Ft igényt jelent - is jól mutatja, hogy a Széchenyi Kártya program állami kamattámogatott termékei milyen kiemelkedő módon segítik a vállalkozások beruházásainak megvalósítását, a cégek likviditási helyzetének stabilizálását, a normál üzletmenet fenntartását. Egy alaposan átgondolt cél elérése érdekében felvett forrás a jövőbeli növekedés lehetőségét is megteremtheti."

A Kormány döntése után a Széchenyi Kártya Program főbb termékei továbbra is megmaradnak, a kamat 3,5%-ról fix 5%-ra emelkedik 2023. január 1-jétől. Ez a kamatszint továbbra is kedvezőbb lesz a banki átlagkamatoknál, az MKIK elnöke, Parragh László által szorgalmazott, a Kormány által a minap bejelentett 7,77%-os KKV kamatplafonnál.

Ám a Széchenyi Kártya termékeinek a köre szűkülni fog. Alapvetően

 

  • beruházási kártya
  • forgóeszközkártya
  • turizmuskártya
  • agrárkártya
  • mikrohitelkártya

lesz igényelhető, de természetesen a klasszikus folyószámla-hitelprogram továbbra is megmarad.

Legnépszerűbb cikkek