| 2021. december. 13. | 2 perc olvasás

SMAFC: 100 perc floorball a 100 év emlékére

A népszavazás centenáriumán a SMAFC floorball szakosztálya főhajtással és 100 perc játékkal emlékezett. A SMAFC idén bővült floorball szakosztállyal is, a játék népszerűsítése a klub fontos célkitűzése.

A hétvégi rendezvényen a SMAFC - Soproni Ászok játszott bemutatómérkőzést a mosonmagyaróvári Vikingekkel. Mivel a Krasznai Ferenc Sportcsarnok teljes küzdőtere a kispálya és a nagypálya mérete közé esik, ezért csapatonként egyszerre a kapuson kívül most csak négy mezőnyjátékos volt a pályán. Ahogy a felek egykor az OB3-as bajnokságban is kiélezett mérkőzéseket vívtak, itt a húszperces harmadokban felváltva estek a gólok. Az eredmény most másodlagos volt, de a hazai csapat udvarias vendéglátónak bizonyult.

Küzdelmes meccsen a nézők ízelítőt kaptak a dinamikus játékból. A mozgással gyorsan változott a játék képe, ami folyamatos figyelmet igényelt úgy a támadók, mint a védők részéről. Élményszámba mentek a szép lövések, védések és látványos gólok. A mérkőzés végén egészségesen elfáradva köszönték meg a csapatok egymásnak a játékot. Az egyetemisták is játszottak a csapatokkal egy-egy meccset. Végül - a két félpályán – a vegyes csapatok kiskapura 3-3 mezőnyjátékossal játszottak. Ez a játékforma elterjedtebb a diákok körében, akik testnevelés órákon és szakkörökben is így űzik. 


fotó: Soproni Sportiskola

- A floorballt nevezik palánklabdának vagy teremhokinak is, főleg teremben játszák, a játékteret palánk veszi körül. Olyan csapatsport, amely a leginkább a jégkoronghoz hasonlítható, ám itt nincs testi kontakt. A könnyű plasztikütővel kell a szintén műanyag, lyukacsos labdát továbbítani, illetve a kapuba ütni. Nem kell hozzá drága felszerelés, biztonságos, és könnyen élményhez juttat - mondja Németh Ede, az egyik szervező. Hozzátette, ez a játék bárkit összehozhat a pályán.

- Vannak, akiket a versenyzés is vonz – mondta Csapó Dániel csapatvezető szakosztályelnök, aki örömmel számolt be arról, hogy a Soproni Egyetemen egyre több hallgató vesz részt a heti edzéseken. Folyamatos a belépés a patinás egyesületbe, és a szakosztály nyitott a sportággal ismerkedő tagok előtt. Szívesen látnak minden érdeklődőt szerdánként 21 órától a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban edzéseiken. A szakosztály jövőbeli célkitűzései közé tartozik egy egyetemi csapat összeállítása, valamint a sportág további népszerűsítése a hallgatók körében és városszerte egyaránt


fotó: Soproni Sportiskola

Borítókép: Soproni Sportiskola

Legnépszerűbb cikkek