SMAFC: új edző, új struktúra, hatalmas bizonyítási vágy

Új struktúrában, spanyol edzővel és nagy lelkesedéssel kezdi a szezont a SMAFC kosárlabdacsapata. Feljebb akarnak jutni.

"Több mint biztató..." - írta éppen húsz éve a megyei sajtó a SMAFC Körmend elleni mérkőzéséről. Akkor is a Krasznai-csarnok volt a helyszín, csakhogy akkor Horváth József edzőként szerepelt a csapatlistán, most pedig a SMAFC elnökeként. S még egy nagy különbség: húsz éve a bajnokesélyes felnőtt Körmend nyerte a játékot, most pedig a soproniak.

Mindez arról jutott Horváth Józsefnek eszébe, hogy kezdődik  a szezon, és a SMAFC az NB I B-ben  indulva az első edzőmérkőzését a Körmend U20-as csapatával játszotta. Az egyetemi csapat vezetése nagy tervekkel és lelkesedéssel vág a sorozatnak, mindenképpen szeretnének előrébb jutni a tabellán.

- Új struktúrában állunk fel. A férfi A csoportos csapatból is szerepelnek nálunk játékosok, elsősorban azok, akik ott kevesebb lehetőséghez jutnak, és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia ifjú tehetségei is bizonyíthatnak a SMAFC-ban. Viszonylag nagy kerettel vágunk neki a szezonnak - foglalta össze a lényeget Horváth József elnök. Érdekesség, hogy Carlos Vallejo edzőn kívül még egy spanyol lesz a csapatban: Vicent Fernandez, aki a hazájában kosarazott, de most Erasmus-ösztöndíjas a Soproni Egyetemen, és a SMAFC-ban szeretne játszani.

- Megtiszteltetés számomra, hogy vezethetem ezt a csapatot, ami  csodálatos emberekből áll. Jó csapatot építünk. Az előszezont követően most már jobban megértjük egymást, és egyre inkább összekapcsolódunk a közös cél érdekében. Ez pedig nem más, mint  keményen, okosan és együtt játszani. Maraton lesz, de nem vagyunk hajlandóak lassítani - mondta a szezon képzeletbeli startkövénél Carlos Vallejo vezető edző.

Farkas Dávid  másodedző hasonló lelkesedéssel vág a feladatnak:

- Motiváltan és kíváncsian várom a pénteki szezonkezdetet, mind a felnőtt, mind az U20-as csapatnál is. Úgy gondolom a felkészülés alatt a csapat elvégezte azt a munkát, amit az új vezetőedző szeretett volna, valamint az a stílus és attitűd, amelyet ő képvisel, átragadt már a játékosokra is. Hosszú szezon előtt állunk, remélem a szerencse is mellénk áll. 

Borítókép; Tarnai László 

Címkék: SMAFC

Legnépszerűbb cikkek