| 2020. április. 24. | 1 perc olvasás

"Sohasem kéregettünk!" - A Soproni Mentőállomás felhívása

A Soproni Mentőállomás péntek délután felhívást tett közzé Facebook oldalán, melyben jelezték, egy alapítvány telefonon keresi meg a soproniakat, mely beszélgetés során nagy értékű eszköz beszerzéséhez kérnek anyagi támogatást. Erre a Soproni Mentőállomás nem adott megbízást.

A Soproni Mentőállomás felhívása: 

"Sohasem kéregettünk!

Tisztelt soproni és Sopron környéki polgárok, támogatóink!
Az „Együtt az életért, Sopronért Mentő Alapítvány” (adószám: 18535978-1-08) évtizedek óta az Önök nemes felajánlásaiból (SZJA 1%, cégek, vállalatok kiemelt támogatásai, pályázatok, önkormányzati céltámogatások stb.) tud évről évre jelentős összegeket juttatni a soproni mentőknek, szolgálva a környező lakosság színvonalasabb, biztonságosabb ellátását, a szolgálat munkatársai munkakörülményeinek javítását. Tervünk a jövőben sem más. Módszereink sem változnak, adományaikat hálás szívvel fogadjuk és fordítjuk a nemes célra.

Ugyanakkor sem korábban, sem a jövőben nem módszerünk a kéregetés. Nem keresünk meg senkit telefonon, nem küldünk utánvétes adományleveleket mások nevében, ahogy ezt értesülésünk szerint bizonyos egyesületek napjainkban teszik. Köszönjük, hogy érdeklődő polgárok felhívták figyelmünket erre a tevékenységre, amit – különösen, mint módszert – határozottan elutasítunk.

Ismételten megköszönve folyamatosan érezhető nagylelkűségüket, a mentőkre „zúduló” kedvességüket kérjük, hogy adományaikat kizárólag a fent jelzett módokon és címzett megjelölésével tegyék. Ami ettől eltérő, az hamis lehet, és az odafordított – bármily jó szándékú legyen is – források sorsa bizonytalan, nem helyi közösségeink érdekét szolgálja. Mindannyiunk közös érdeke, hogy az adományok helyben összegeződve környező polgárságunk biztonságát szolgálják."

Legnépszerűbb cikkek