| 2019. január. 2. | 2 perc olvasás

Sok kutyát keresnek még Sopronban is!

Mintegy ötven kutya tűnt el idén szilveszter éjjelén Sopronban, és környékén. Az aktív közösségnek köszönhetően közel harminc eb már hazakerült. Az állatvédők szerint azoknak sem szabad csüggedniük, akik még nem találták meg a kedvencüket – a lényeg, hogy minél aktívabbak legyenek, és a lehető legtöbb fórumon tegyék közzé a kutyájuk képét, információt.

Szilveszterkor közel ötven kutya tűnt el a városban, és környékén. Az összefogásnak köszönhetően azonban az eltűnt kutyák fel már megkerült. - Szerencsére nagyon sokan segítettek nekünk – emelte ki Tölli-Molnár Beáta, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület elnöke.

                            

Csiri Kópházáról tűnt el

 - Tagjaink közül hatan voltak készenlétben Sopronban, és egy valaki Bogyoszlón. Illetve, a soproniak közül húszan jelezték azt, hogy ők nem fognak bulizni, bármikor hívhatjuk őket – fűzte hozzá. Így az állatvédők, és segítőik jól fel tudták osztani, hogy ki mikor, illetve merre ügyel majd.  

                             

Ezt a komondor szukát Virágvölgyben keresik

Többen csak tegnap dél körül vették észre, hogy eltűnt a kedvencünk – az ő esetükben az a lényeg, hogy minél aktívabban keressék a kutyájukat. - Ezeket az ebeket nehezebb lesz megtalálni – szögezte le az elnök. - Valószínűleg messzebbre jutottak, így már nem találnak haza – mondta még.  

                              

Morzsi Kapuvárról tűnt el

Az állatvédő szerint azonban csüggedésre nincs oka az érintett gazdiknak: azt javasolja, hogy küldjenek nekik képet, leírást a kutyusról. Az egyesület tagjai így fel tudják tenni az ebről szóló információkat olyan portálokra, ahol az aktív állatszeretők biztosan megtalálják. Emellett fontos bejelenteni az állatorvosnak, hogy a kutya elveszett, így az be tudja írni ezt a chipadatokhoz. Fontos még, hogy aki kóborkutyát lát, fogja be, és értesítse az állatvédőket, ugyanis a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületnek is van chip olvasója.

Borítóképünkön: Brúnó, aki Harkáról tűnt el

Legnépszerűbb cikkek